צפה בהודעה יחידה
ישן 11-07-07, 13:13   #16
Guest

יפה, אז אנחנו מסכימים שככול שיחס הדחיסה נמוך יותר, השפעתו של אוקטן גבוהה יותר תורגש פחות. אז נותרה לי שאלה אחת בשבילך-

אתה אומר שבמנועי יחס דחיסה גבוהה יותר (בוא ניקח את האופנוע שלי כי שם יש יחס של 12.7:1) בהצתה של התערובת, אוקטן 98 יתן יותר BTU ולכן יהנה מטלטל שיורד יותר מהר.
הבעיה העיקרית של עם המסקנה הזאת היא שטלטל יורד יותר מהר יכול לקרות בגלל 2 גורמים:
1. עוצמת פיזור הגאזים (יחס דחיסה)
2. כמות הגאזים בתא הבערה.
עכשיו, אם אוקטן 98 מכיל יותר אנרגיה נצורה בתוכו, כדי לממש את האנרגיה הזאת אתה צריך מספיק חמצן כדי לשמור על פיצוץ\בערה מהירה מספיק. אחרת, הטלטל כבר ירד בזמן שהתערובת לא גמרה לבעור ושארית הדלק תגיע לסעפת- כלומר לא ניצלת את שארית התערובת (אחוזים בודדים בכול מיקרה).
בסופו של דבר, במנוע בערה אנרגיה או BTU חייב להיות מתורגם למהירות התפשטות גאזים (קומפרסיה), אם אין לך מנוע שצריך את זה, כלומר שהיצרן מכתיב לך PREMIUM\אוקטן 98 אז המנוע ש"רק" צריך אוקטן 95 לא אופטימלי ל98, זה לא עוזר לו.

וכאן השאלה, האם אתה עדיין מאמין שיצרן שטוען שמנוע שצריך אוקטן 95 יהנה מעדיפות באוקטן 98? גם אם בסופןו של דבר נסכים שרכב עם יחס דחיסה גבוהה יכול לקבל יתרון כלשהו, אתה מסכים איתי שרוב רובם של בעלי המכוניות מיני\משפחתיות לא ספורטיביות בעיקר לא יהנו מיתרון?

אז גם אם יש לך רכב ספורטיבי שאוקטן 98 יכול לשפר משהו, אתה חושב שיחס התועלת\עלות משתלמת? אני ממש לא חושב.
אשמח לשמוע את דעתך.
-דוד