צפה בהודעה יחידה
ישן 11-07-07, 11:43   #4
Guest

אז בוא נעשה הפרדה.
מה שאתה מדבר על חיישן הנקישות זה דבר אחר, הוא מסביר מה יקרה עם תכניס אוקטן נמוך מהמומלץ עפ"י היצרן (לדוגמא אילו הייתי שם 95 במנוע שמבקש 98 ).

לגבי מה שכתבת:
"אתה מדבר בתשובה שלך על מצב של תערובת עניה, רק כך יש לך עודף חמצן.
אם אתה מגדיל את כמות החמצן הנכנס לתוך הצילינדר על ידי הרחבה של סעפת יניקה, קירור של אויר נכנס או WHATEVER אתה תצטרך להגדיל את הפולס שמקבלים המזרקים. "

אז לא- דיברתי על מצב תיאורתי כיצד תוכל לנצל אוקטן 98 במנוע שכבר אופטימלי לאוקטן 95.

לגבי מה שכתבת:
"הגברת יחס הדחיסה מן הסתם תגרום לצלצולים אם שימוש בדלק בעל אוקטן נמוך. " וגם
"עוד נקודה חשובה - יחס דחיסה 1:12 זהו יחס דחיסה גבוהה וממש לא ממוצע.
אם כבר מדברים על זה אז יחס הדחיסה במנוע בנזין אטמוספרי ממוצע הינו 1:10 ."
מסכים, אין וויכוח, אני רגיל לעבוד בעיקר עם מנועי אופנוע, מקבל את התיקון.

המאמר טוען שרכב שההמלצה האופטימלית שלו היא אוקטן X, אם תתן לו אוקטן יותר גבוהה- לא יהיה לו ניצולת של עודף האנרגיה. לא סתם המאמר טוען שאם היצרן הגדיר לך אוקטן מסויים ששימוש באוקטן גבוהה יותר לא יגביר לך ביצועים. אם אתה טוען שהמאמר וטיעוניי אינם נכונים, אשמח לשמוע את ההסבר שלך, זה המהות של דיון, ועל אותו נושא, אין צורך לעוות או להכניס דברים בפי כדי להתנשא. בוודאי שאני יודע שמחשב מנוע אינו נמצא בתא הבערה.. נו באמת..

ודבר אחרון שכתבת:
"אני לא צריך שום מאמרים על מנת להוכיח לך את זה.
ואני מוכן לרדת לדברים וחישובים עוד יותר מעמיקים ממה שרשמתי בהודעה הקודמת שלי.
לסיכום : עם דלק בעל אוקטן גבוהה יותר ניתן להגיע לביצועים טובים יותר."

חבל שאתה נעול בדיעותיך, אם יש לך מאמר שמפריח את מה שכתבתי, אשמח לקרוא, לקבל את הידע וללמוד אבל סתם לרשום שלא צריכים מאמרים להוכיח? למה לא? אין כמו סימוכין כדי להראות על מה אתה נשען בטענה. אחרת זה רק "אני אומר" ו"אתה אומר" ואף פעם לא נתקדם..

בוא נבהיר על מה אנחנו מסכימים ואיפה החילוקי דיעות כדי להתמקד ולחדד:
1. ככול שאוקטן יותר גבוהה, הוא מחזיק בתוכו ביחס לאותו כמות נוזל (נניח ליטר) יותר אנרגיה.
אני מוסיף וטוען שכדי לנצל את האנרגיה הזאת אתה צריך תצורת מנוע שתתמוך בא, אתה חושב שלא, הייתי שמח לשמוע הסבר מעמיק יותר למה רכב כמו פיאט פונטו ספייס 1.25 ליטר יהנה מיתרון כוח בשימוש אוקטן 98 במקום 95 האופטימלי.
2. שימוש באוקטן נמוך מהמלצת היצרן תביא במכוניות ישנות בעיקר לנקישות, במכוניות מודרניות החיישן נקישות יביא לשינויים בתערובת\הצתה כדי למנוע נזק.
על זה יש הסכמה.
3. יש הסכמה שמחשב המנוע אינו נמצא ב.... תא הבערה (-;

בברכה,
-דוד