צפה בהודעה יחידה
ישן 09-09-16, 09:38   #1
shahargut
Junior Member
 
תאריך הצטרפות: Dec 2012
מיקום: נוף אילון
הגלגלים שלי: פונטו
הודעות: 7
מנוע הגה, ABS וספידומטר בספייס 2001

בס"ד

שלום חברים,
בשבוע שעבר נדלקה נורת הגה ומנוע ההגה הפסיק לעבוד. כיביתי את האוטו והדלקתי ונסעתי איתו למוסך כאשר התקלה חוזרת מידי פעם בדרך.
במוסך, הוא התחבר למחשב רכב ולא ראה שם תקלות, אבל ריסט בכל מקרה את המחשב ומחק את היסטורית התקלות. מנוע הההגה חזר לעבוד, אבל הנורה נשארה. ריסט נוסף ומחיקה נוספת וגם הנורה נעלמה.
לבינתים...
השבוע התקלה עם ההגה התחילה לחזור, ואז בשביל הכיף נדלקה לי גם נורת ABS ובלם יד (ביחד). בדקתי את הבלמים בנסיעה קצרה וראיתי כי אכן אין לי ABS. בנסיעה חזור הביתה גם הספידומטר הפסיק לעבוד.
אתמול הייתי עם הרכב במוסך והוא ניסה להתחבר למחשב ולא הצליח בכלל ליצור תקשורת. הוא פתח שם את החיבורים למחשב מאחורי בית המצערת וקופסת הפיוזים וניקה את המגעים עם ספריי מגעים וניקה עם אוויר.
אחרי השטיפה הוא הצליח להתחבר למחשב ואכן ראה שישנן שתי תקלות בהגה: 5002, 5003 אם אני זוכר נכון. כשניסה למחוק אותן הן חזרו שוב.
למחשב ABS הוא לא הצליח להתחבר...

הבנתי משרשורים קודמים כי ישנה מערכת יחסים בין ה- ABS ברכב לספידומטר ושבלם היד צץ אוטומטית עם ה-ABS.

במוסך הוא הציע להחליף יחידת ABS ורצה על זה 700ש"ח. אבל זה לא היה מסדר לי את ההגה... זה כבר יכול להביא להחלפה של כל היחידה של ההיגוי עם החיישנים ויכול להסתכם בכ-2000 ש"ח בסה"כ, סכום שכבר קשה לי להוציא עליה.

לפני שאני נפרד בכאב מהפונטו שלי אשמח לשמוע אם יש לחברים כאן הצעות נוספות.

תודה, שחר
shahargut מנותק  
הגב עם ציטוט