מעדכן גם פה לטובת מי שלא עוקב בקארספורום (
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?600608 )
עדכון 23/6:
כבר שבועיים שלא הופיעה התקלה. נזכיר שמאז שהופיעה לראשונה, לכל היותר עברו שלושה או ארבעה ימים ללא התקלה.
יום שני שעבר נסעתי מבאר שבע לאילת, וביום חמישי מאילת לבאר שבע.
אם לחשוב על זה קצת, הסיפור התחיל בערך עם עליית הטמפרטורות, כשנסעתי ממש בצורה קבועה עם מזגן (מפוח כמעט תמיד על מקס') ואורות דרך יחד (נוסע הרבה מחוץ לעיר, בדיוק נגמרה חובת הדלקת אורות ביום, אבל חשבתי להמשיך עם זה מבחינה בטיחותית)
את הנסיעה לאילת ומאילת החלטתי לעשות ללא תאורה שאולי מכבידה על הטעינה.
ובכל הנסיעות מאז אני עושה ללא אורות בשעות היום.
עוברות לי כל מיני מחשבות בראש, אבל אני מעוניין לשמוע את דעתכם, האם יש רעיונות מהו הגורם לתקלה?
עדכון 20/7:
עד היום כבר הגעתי לארבעה אנשים שיש להם בעיה זהה לשלי. באופן מוזר לכולם מצבר של שנפ.
אחד מהם גם החליף למצבר של וולטה ומאז חלפה התקלה.
יצרתי קשר עם שירות הלקוחות של שנפ ותיארתי את המקרה. שירות הלקוחות היה מעולה והציעו לי החלפה של המצבר למרות שמבחינתם הוא תקין.
המצבר הוחלף וכבר באותו היום שוב קפצו התקלות.
החלטתי לעשות וידוא הריגה והחלפתי מצבר לוולטה (הצלבתי מצברים עם הרכב שתואר מעלה) ובאותו היום שוב קפצה התקלה.
המוזר כאן הוא שבדרך כלל לא עלו לי התקלות הללו בתדירות כזאת. אבל עם כל החלפת מצבר זה הקפיץ לי את התקלה לאחר כמה שעות.
מצד שני תדירות ומרחק הנסיעות שלי פחתו משמעותית עקב החלפת מקום עבודה לאחד שיש בו הסעות.
עוד מעניין לציין שאחד מהחבר'ה שפנו אלי בעניין תיאר שגרת נסיעות מהירות וארוכות מאוד ואצלו התקלה עולה פעם בשלושה-ארבעה חודשים, לעומת שלושה-ארבעה ימים אצלי. ונזכיר גם שלאחר שעשיתי נסיעה לאילת ובחזרה, התקלה נתנה לי שבועיים מנוחה.
היום התחברתי שוב עם מחשב אבחון, מצאתי 4 תקלות:
שתי תקלות מנוע, המשותף הוא שברגע התקלה היה מתח מצבר נמוך מאוד, ועומס מנוע גבוה (10.7V, 89% ו- 9.9V,93%)
ושתי תקלות גיר, גם בהן משותף מתח מצבר נמוך מאוד (10.79V, 11.69) אחת מהן משום מה עם מנוע כבוי (מהירות 0 וסל"ד 0).
עדכון 25/7:
היום תפסתי את הבעיה על חם כאשר אני מחובר עם מחשב דיאגנוסטיקה.
להלן הממצאים:
המתח שמופיע בתיעוד התקלה הוא לא המתח שהמחשב קורא באמת. באמצעות תוכנת multiecuscan הצגתי גרף של המתח, נקודת המינימום בגרף הייתה גבוהה מהמתח שנשמר בזיכרון התקלה.
הפאנץ' בעיקרון מגיע ממחשב הגיר.
כתוב שהוא דרש הילוך X כאשר משולב הילוך Y והלחץ ההידראולי נמצא בסף התחתון. משמע - המשאבה ההידראולית בדיוק נכנסת לעבודה. (אציין רק שבמקרים קודמים גם הופיע שההילוך הדרוש וההילוך המשולב זהים)
נתתי לתוכנה לשרטט גרף של הלחץ ההידראולי והמתח. מצורפת תמונה להתרשמות. אפשר לראות שבכל פעם שהמשאבה מתחילה לעבוד יש נפילת מתח חדה.
בקריאת הנתונים של הגרף אפשר לראות שנקודת המינימום הייתה 11.9V
וחוץ מהפיק התחתון הזה, כמעט בכל פעם שהמשאבה נכנסת לעבודה, ישנה קריאה של מתח נמוך מ-13V.
מחשבות שעוברות בראשי:
1. אלטרנטור עייף שלא מצליח להחזיק/לוקח לו זמן להתאושש בעומס פתאומי.
2. משאבת גיר בעייתית שיוצרת עומס גבוה ממה שיצרה כשהייתה תקינה.
3. לא זה ולא זה, יש משהו אחר שאני מפספס
רעיונות?