צפה בהודעה יחידה
ישן 20-09-14, 10:07   #2
oxblood
Junior Member

הגלגלים שלי: פונטו ELX
הייתי גם לאחר קניה של ספייס ELX ידנית 2003 בפטין בעכו ע"מ לבצע טיפול יישור קו , היחס היה מגעיל (אמנם הגעתי בשישי בלי "להזמין תור") אך הייתי שם ראשון ישר שפתחו את המוסך.
בקשר למחירים הגבוהים הכנתי את עצמי מראש (בכל זאת מורשה) ובגלל זה ביצעתי שם רק דברים בסיסיים כמו פלאגים , שמן , ופילטרים.

גם אצלי היה קלצ' קצת קשה וחורק - שימון עזר לי לחריקה כנראה באופן זמני (שמן נגד חלודה וספריי) פשוט לא נסעתי יותר מידי קילומטרים כדי לדעת אם עזר, אך הרעש מהדוושה נעלם.

בקשר לריח השרוף - גם אצלי התחלתי להריח את אותו הריח (אחרי נסיעה מאומצת בעליות וזינוקים) למרות שאני ידעתי שהקלאצ' שלי בסוף דרכו מלפני שקניתי (בגלל רעש חריקה שהלך והחמיר מהמיסב לחץ כאשר הוא לחוץ).

כאשר הלכתי להחליף קלאצ' אצל מישהו פרטי ראיתי שאמנם הפלטה של הקלאצ' עצמו בסדר ולא שרופה אך המיסב היה גמור (ממש) והטבעת (לא זוכר את השם המקצועי) שמתלבשת על הפלטה עברה סוג של שריפה,ניתן לראות את זה בבירור. (כנראה מהשחיקה של המיסב. ברגע שהחלפתי - כמובן החלפת שמן גיר, ניקוי וניקוז משאבות החלפת מחזיר שמן ובדיקה של הגלגל תנופה (פקקי מים לא היה צריך) , כמו כן החלפתי תושבת גיר (בצורת פעמון כזה שמחוזקת מבפנים בפלסטיק קשיח - עולה 150 שקל - לקחתי משומשת במצב טוב ב 50).
הקלאצ' הפך להיות כמו חדש , רך מפריד נמוך לא חורק ושקט.

נערך לאחרונה על ידי oxblood : 20-09-14 ב 10:12.
oxblood מנותק   הגב עם ציטוט