צפה בהודעה יחידה
ישן 29-04-07, 18:12   #10
Guest
 
הודעות: n/a
צטט:
במקור פורסם על ידי fpclub
student, שאלת אותו אם הוא בדק שמן גיר. אני מודה שאני חטאתי ואף פעם אני לא בדקתי שמן גיר אלא בדקו במוסך בטיפולים. איך בודקים שמן גיר? כאמור יש לי את אותה פונטו כמו שלו.
בספר הרכב שלי כתוב לבדוק שמן גיר כל 5000 ק"מ (כך זכור לי).
בפונטו הרציפה משנת 2002 או 2003 יש רדיאטור (קולר) קירור של שמן הגיר גדול יותר שנמצא בין המצבר לחזית הרכב והתושבת שלו נמצאת קרובה לצינור שמוביל לרדיאטור הראשי וקצת קשה לדחוף את היד בין התושבת לצינור כדי להוציא את המדיד בלי לקבל כוויה.
ב- 2001 יש רדיאטור קטן יותר שנמצא לצד הרדיאטור הראשי והגישה לגיר הרבה הרבה יותר קלה.

מדיד שמן הגיר הרציף נמצא למטה בצד ימין (שאתה עומד מול המנוע) בין המצבר לבין בלוק המנוע ובדיוק מתחת לצינור הרדיאטור השחור העבה. המדיד צבוע בצהוב ולוחצים על מעין קליפס לשחרר אותו.

מדידת שמן בגיר נעשית אך ורק שהמנוע מונע (עובד) ושהגיר ב- P או ב- N, בלבד. מומלץ רק אחרי נסיעה של מספר דקות ומס' קילומטרים. האוטו יהיה על משטח ישר ועומד לפחות דקה.

אין לנקות את מדיד שמן הגיר עם כל נייר שמותיר סיבים אלא רק עם מטלית שלא מורידה סיבים*****. אני משתמש בעור צבי נקי, זה מה שמצאתי.

הוצא את מדיד שמן הגיר, תנסה כבר לראות - אם האוטו נסע קודם אז מסתכלים על הצד שרשום H (חם) והשמן צריך להיות בין שני העיגולים, בלבד. אם רק הנעת או נסעת ממש מעט אז מסתכלים על הצד השני C (קר) וכנ"ל. חוסר או עודף שמן גיר דורש בדיקה וטיפול מיידיים.

נקה עד לייבוש את המדיד, תחזיר פנימה ותוציא שוב. בדרך כלל עכשיו הרבה יותר קל לראות היכן השמן כי המדיד נרטב.


זהירות על האצבעות ממאוורר הרדיאטור הראשי

זהירות מצינור הרדיאטור השחור העבה, חם מאוד.

אין לנקות את המדידי עם מטלית או נייר שמשאיר סיבים


מילוי שמן גיר נעשה דרך פתח המדיד עם משפך נקי בלבד*****

שמים רק שמן מסוג Tutela CVT N.G (ר"ת של New Generation). נכנס כמעט 2 ליטר - 1.98 ליטר.


****1. במוסכים ראיתי שהם פשוט מנקים את המדיד עם גליל הנייר שיש להם שם ועם האצבע מורידים סיבים. 2. משפך נקי במוסך, כן בטח.

כנראה הגיעו למסקנה שזה בעייתי מדי בגלל המיקום ולא ממליצים יותר ללקוחות לבדוק לבד.