טוב אז היום סופסוף סיימתי את הפרויקט הזה.
כמובן שאיך שהתחלתי בהתקנה חשבתי לעצמי שאני צריך לצלם ולהעלות מדריך לפורום. המקום הזה חדר לי לורידים.
לעניינינו.
דבר אחד חשוב לפני הכל! אחרי שמוציאים את הרדיו, מומלץ לחבר את הכבל ולבדוק את תקינותו טרם ביצוע כל המדריך!
מצרכים נדרשים:
1. כלים לשליפת הרדיו.
ככה זה נראה, אני הזמנתי מאיביי את
זה.
2. כבל MINI ISO שמתאים לפיאט עם שקע AUX נקבה.
ככה זה נראה, כמובן שהזמנתי מאיביי, את
זה.
מתחילים בעבודה.
1. מכניסים את הפינים לשליפה לחורים שלהם ברדיו. שימו לב שהם נכנסים עד הסוף, כמו בתמונה! צריך לדחוף די חזק כדי שזה ייכנס ככה, כשמנסים לדחוף את זה עם היד זה לא כל כך מצליח אז פשוט השתמשתי בחתיכת פלסטיק על מנת לדחוף את זה בצורה שזה לא ישאיר לי חור ביד.
זה למשל איך שזה לא צריך להיראות - הפינים לא הוכנסו עד הסוף
לעומת איך שזה נראה כשהם כן מוכנסים עד הסוף
אחרי שהרדיו יצא, נשאיר אותו בחוץ, עדיין מחובר עם כל הכבלים שלו, ופשוט נניח אותו רגע ליד ידית ההילוכים.
2. אחרי שהרדיו יצא, נפתח את הפלסטיק מצד שמאל של הקונסולה, ליד דוושת הגז
3. נשחרר את הבורג שייחשף לנו אחרי שפירקנו את הפלסטיק, מפתח 10.
4. נשחיל את הכבל שקנינו, עד שנראה אותו יוצא מאיפה שפירקנו את הפלסטיק ליד דוושת הגז. שימו לב שצריך להעביר את הכבל מאחורי התושבת של הרדיו.
5. נעשה חור באמצעות כל מה שבא ליד. אפשר עם מקדחה אם יש לכם נקודת חשמל קרובה, ואפשר עם בורג, מברג, סכין יפנית ומשייף כמו שאני עשיתי (כי לי כמובן אין נקודת חשמל...). לא לשכוח להתחיל מחור קטן ולהרחיב לאט לאט עד שמגיעים לחור בקוטר הנכון. העיקר לא לעשות חור גדול מידי!
6. נפרק את הראש של שקע הAUX, יש טבעת כסופה שמחזיקה את הפלסטיק במקום, יוצאת בקלות בהברגה. ככה זה נראה אחרי הפירוק.
7. משחילים את הכבל דרך החור שעשינו מקודם.
8. נחזיר את הראש של השקע בחזרה ונבריג את טבעת ההברגה שמאבטחת אותו.
9. נדחוף את השקע לחור שעשינו
10. נשחיל את הכבל בין הפלסטיקים. שימו לב זה דורש להפריד בין הפלסטיקים באמצעות קצת כוח ומברג.
11. נוודא שהכבל נמצא מאחורי כל הפלסטיקים, ולא מפריע לסגירתם.
12. נחבר את שקע הMINI ISO למקום שלו בצד האחורי של הרדיו.
13. נחזיר את הרדיו למקום.
14. נאגד את שארית הכבל באזיקון, ונחביא אותו בפנים.
15. נבריג חזרה את הבורג שפירקנו בסעיף 3, ואת הפלסטיק שפירקנו בסעיף 2.
16. להפעיל את הרדיו, להעביר לAUX ולהנות!