צפה בהודעה יחידה
ישן 16-04-07, 22:25   #6
Guest

צטט:
במקור פורסם על ידי shachh
תודה סטודנט!

אגב אין איזה נוהל מסודר מה מחליפים ? אני אומר למוסכניק מה אני רוצה ומה לא?
אם אני רוצה תבדוק את זה ואת זה? תחליף ככה וככה?
אין לי כ"כ ידע בנושא ולכן כל השאלות...
נתחיל מזה שאולי אתה תכתוב לנו מה כתוב בספר הרכב שלך בנושא הטיפולים ושים לב להבדל בין טיפול ביניים לבין טיפול תקופתי.

במוסך נורמלי אמורים לבדוק מה נעשה ומה לא נעשה ולהגיד לך מה צריך לעשות בדיוק. אבל לא מזיק וגם רצוי שבעל הרכב יידע מה צריך להחליף ומתי - בסופו של דבר זה רכב שלך ואתה זה שנוהג בו.

שלחתי לך למייל את דף הטיפולים המומלצים. תקרא קצת ואם יש עוד שאלות תשאל אותנו.

נ.ב.: אני "אוהב" את המוסכים של פיאט שיודעים להגדיל ראש והחליטו שצריך לבצע לפונטו טיפול תקופתי כל שנה. הרי דף הטיפולים נפתח ב- "א. טיפולים שיש לבצע לפי קריטריון של זמן (במידה ולא הגיע מועד הטיפול לפי ק"מ):..."
לפי זה לכאורה אתה אמור להחליף שמן גיר שתגיע ל- 40 אלף ק"מ ולא משנה כמה זמן זה יקח. אבל בגדול אמרו לי במוסך יותר מפעם אחת שלבצע טיפול תקופתי כל 18 חודש או 20 אלף ק"מ, הקודם מביניהם. כלומר שמן גיר ומצתים תחליף כל 3 שנים והלאה.
אז אותם מוסכים מגדילים ראש ומבצעים "טיפול" כל שנה אבל לא מחליפים נוזל בלמים גם 3 וגם 4 שנים, למה?, כי זו עבודה שהרווח עלייה אפסי והם שונאים אותה מוות. אהה ולא לשכוח, מחייבים אותך על 3 ליטר שמן גיר בתיבה שנכנסים בה רק 2 ליטר. במוסך תמיד! דופקים אותך איכשהו אבל לפחות שלא ידחפו לך את זה בפנים.