מקווה שזה ישפוך אור על סיפור המעשה. לא מיהרתי לכתוב זאת.
בעל הרכב הסכים לספק קבלות המתעדות טיפולים אך לא לספק תדפיס, וכשהתעקשנו על הוצאת תדפיס מפורט מהמוסך, נמסר לי מהמוסך שטכנית הם אינם מצליחים לעשות זאת. בקיצור, המוסך לא מסוגל להנפיק לי תדפיס היסטוריית טיפולים. מעולם לא נתקלתי במקרה כזה. במקום זאת התקבל מהם תיעוד של טיפול שמנים ועוד איזה כיוון מחשב או משהו כזה.
הטוויסט בעלילה: הרכב הוא יד שנייה, כשהיד הראשונה הוא
חיים ממוסך שמשון (פיאט יהוד) והוא כמובן גם זה שמטפל ברכב וזה שלא הנפיק תדפיס היסטוריית טיפולים. הוא זה שתיווך והיה ערב לכך שהרכב שמור במיוחד. סמכתי עליו, דבר שלא הייתי עושה עם בעל מוסך אחר המח'לטר כסוחר/מתווך. המוכר לא הסכים להתחייב בבדיקה ורק מעורבותו של חיים לא פסלה את הרכב על סעיף זה.
הבדיקה הובאה היום בפני איש מקצוע אובייקטיבי, בעל מוסך, וחשכו עיניו. לטענתו המחסור בשמן נובע מריקון מכוון שנועד לטשטש סימני לחץ עוקה (מנוע זורק לחץ) והמנוע במצב כללי רע. מבחינתו הממצאים חד משמעיים. הוא אף ציין שלא במקרה סירבו לספק היסטוריית טיפולים משום שסביר להניח שהרכב התחמם בעבר ו/או אף עבר תיקון ראש מנוע אי שם בעברו.
אני לא טרול או משועמם כלשהו. עשו עם המידע הזה כרצונכם, אני למדתי מזה כמה דברים.
כמו כן, במבט בוחן הרכב אינו שמור, חיצונית או פנימית, כפי שמעידה הבדיקה. התמונות מטעות.
הנה
הבדיקה עם פרטי הרכב למעוניינים. אולי אמנע עגמת נפש מאחרים.
"מדבר שקר תרחק".