צפה בהודעה יחידה
ישן 18-07-13, 11:20   #37
davidmzr
Senior Member

האווטאר של davidmzr

הגלגלים שלי: פונטו
צטט:
במקור פורסם על ידי מאור30 צפה בהודעה
כדי לחלץ את השימסים ממש בקלות וללא סיבוכים אני מסיר את הקאמשאפט שזה כולל הורדה של הטיימינג וככה על הדרך גם מחליף את מחזירי השמן וכאשר הקאמשאפט בחוץ עם מגנט הם נישלפים תוך שנייה. אני קראתי שניתן לשלוף אותם גם ללא כל הפורוצדורה של הורדת הקאמשאפט אלא רק ע"י סיבוב שלו כאשר אין מגע בין הפיקה של הקאמשאפט לשימס ואז ניתן להוציא את השימס אך את זה לא ניסיתי. הישתמשתי בפטיש אויר ובמגנט ובסט בוקסות מתאים.
מאור, אני מבקש ממך לא לעשות זילות למקצוע.
דבר ראשון אסור להשתמש בפטיש אוויר כאשר פותחים וסוגרים קאמשפט.
בשיטה השנייה בה לא מפרקים קאמשפט ולא טיימינג, כאשר אין מגע בין הפיקה של הקאמשפט לשימס, לא ניתן להוציא את השימס. צריך לקבץ את הקפיץ בכלי יעודי, עד שיהיה מספיק רווח בינהם. ואז להזרים אוויר בין הכוס לשימס. למה אוויר ולא מגנט ? משום שהמגנט ימשוך את השימס בצורה לא ישרה והשימס לא ישלף.
לפני שמוציאים שימסים, יש לבדוק במדוייק, מה המרווח שהייה להם ולרשום על דף. ואז מחשבים איזו מידה להחליף בכול צילינדר. צריך להשתמש במיקרומטר כדי לבדוק את עובי השימס החדש, משום שלא תמיד כתוב עליו המידה שלו. בד"כ לא משתמשים בשימסים חדשים. ראיתי במוסך מורשה פיאט ברחובות, קערה ענקית עם כ-1000 שימסים משומשים, בהם הוא משתמש לכיוונים.
מתן, הציטוט שלי שהעלת הוא רק חצי הסיפור.
דוד.