צטט:
|
במקור פורסם על ידי stio
זאת כן תהיה הלינאה.
|
יש לי תחושה או חשש שאם בסמל"ת לא יתעוררו ויתעוררו במהירות האור אז סמל"ת תהפוך להיסטוריה.
הכוח של פיאט בכלל וסמל"ת בפרט הוא במכוניות קטנות ולא במשפחתיות.
במוסף כלכלה של ידיעות של שבוע שעבר כתוב
שהבראבו החדשה תגיע לארץ בנובמבר 2007. תצוייד ב
מנוע 1400, טורבו, 150 כ"ס וגיר ידני במחיר של 130 אלף שקל. ברור לכם שלא תיראו הרבה כאלה בכביש. מכאן לא תבוא הישועה לסמל"ת.
הלינאה החדשה תגיע לפי אותו מוסף רק עוד שנה וכבר נחשף שיהיה לה מנוע 1600 עם תיבה אוטומטית "רגילה". אבל מה יש ללינאה להציע ? לגבי הבטיחות שלה אני מנחש שנדע עוד החודש או בחודש הבא לאחר ההצגה שלה ואני מקווה לטובת פיאט שלא יפלו בנקודה הזו. מבחינת מחיר - אף אחד לא יודע אבל גרנדה פונטו עולה 105000. פורד פוקוס, מאזדה 3 והקורולה החדשה עולות 114000. היכן תשתלב הלינאה? ובאיזה אבזור בטיחות?.
דעתי האישית היא שגם מכאן לא תבוא הישועה לסמל"ת. עד שלינאה תגיע לארץ יהיו כבר מעבר לפינה הדגמים הבאים של המאזדה 3 ושל הפוקוס שיעשו חיים קשים ללינאה.
בקיצור אם סמל"ת לא יתעשתו במהרה וישפרו דרמטית את המנוע של הגרנדה פונטו וישפרו דרמטית את השירות במוסכים ואת המקצועיות שלהם אז פשוט החברה תעלם כמעט ממפת שוק הרכב בארץ ואנחנו נהפוך לפורום אספנות.
ואני עוד לא מדבר על הפיז'ו 207 החדשה שתעלה 110 אלף עם 6 כריות ובקרת יציבות.
ואת להיט המכירות הפוטנציאלי הבא - מאזדה 2 שכנראה תעלה לא יותר מ- 105 אלף עם אבזור בטיחות לא ידוע אבל תהיה לה תיבה אוטמטית רגילה וסמל מאזדה בחזית.
אגב הלינאה תושק בקרוב בטורקיה וגם באתר הזה:
http://www.linealaunch.com