כל פונטו מהדור השני (שנים 99-2006 ) נקראת פונטו "ספייס", זה הכינוי שהאוטו קיבל בארץ כדי להבדיל אותו מהפונטו דור קודם.
קיימות שלוש רמות גימור לפונטו "ספייס":
S - הרמת גימור הכי פשוטה שנקראת גם YOUNG. סימני הזיהוי שלה הם שיש לה פגושים שחורים שלא בצבע הרכב ויש לה מנוע 1242 סמ"ק 8 שסתומים ותיבה ידנית. אין לה מד ס"ד ואין לה מד חום אלא רק נורה שמתריאה כאשר האוטו מתחמם יותר מדי (לא יעיל בכלל).
SX- רמת גימור הביינים שנקראת גם FUN, יש לה פגושים בצבע הרכב עם מנוע 1242 סמ"ק 8 שסתומים והיא באה עם תיבת הילוכים ידנית או אוטומטית רובוטית וגם יש מד סל"ד ומד חום.
ELX- רמת הגימור הכי גבוהה שהגיעה לארץ שנקראת גם CLUB, יש לה פגושים בצבע הרכב, מנוע 1242 סמ"ק 16 שסתומים והיא מגיעה עם תיבת הילוכים ידנית או אוטומטית רציפה. גם לה יש מד סל"ד ומד חום וגם חלונות חשמל קדמיים.
קיימת כמובן גם הגרסה הספורטיבית שנקראת הHGT אבל לפי מה שהבנתי אתה לא כל כך מתעניין בה ולה יש מנוע 1,800 16 שסתומים ותיבה כמובן ידנית.
במבחני הריסוק הפונטו "ספייס" זכתה בארבעה כוכבים שאז נחשב לציון טוב מאוד יחסית לסופר מיני.
לי יש פונטו "ספייס" ELX שנת 2003 אוטומטית עם התיבה הרציפה המעולה. אני יכול להגיד לך שהתיבה הזאת, לפי דעתי, אחת התיבות האוטומטיות הכי טובות שבנמצא וללא ספק בין החסכוניות ביותר והיא עוזרת לאוטו להיות מאוד זריז. בסה"כ הפונטו "ספייס" מגלה אמינות טוב מאוד ולי אישית היא לא עושה בכלל צרות ואני נכנס איתה למוסך אך ורק לטיפולים חוץ מאיזה נזילת שמן שהיתה לי.
לגבי הבחירה שלך אני לא יכול להמליץ לך איזה אוטו לקנות כי אני אף פעם לא ניסיתי את שאר המכוניות שהעלת אבל הרבה תלוי גם במה אתה מחפש באוטו. אני יודע למשל שהפיז'ו מהנה מאוד לנהיגה והרנו נוחה מאוד אז זה תלוי במה שאתה מחפש.
זה מה שאני יודע על הפונטו דור שני (ספייס) ואני מקווה שעזרתי.
בברכה, ליאור

.