צפה בהודעה יחידה
ישן 19-04-13, 17:32   #5
DorDahan
Junior Member

הגלגלים שלי: אין
צטט:
במקור פורסם על ידי dodihob צפה בהודעה
דור שלום,
s-sx, מנוע 8 שסתומים,60 כ"ס. טיפולים שוטפים מעט זולים יותר מה-16v, אין מה לדאוג אם הטיימינג נקרע אין נזק לראש.
Elx - מנוע 16 שסתומים, 80 כ"ס. טיפולים במעט יקרים יותר, יותר מאובזרת (ניתן לראות בשרשור הראשי), ההבדל הגדול הינו במנוע, לדעתי מעולה. במידה ונקרע טיימינג לעומת ה-s/sx הולך הראש = יש צורך לשים לב.
3 הדגמים רגישים להזנחה לכן יש דגש למצוא רכב שטופל כמו שצריך, עם מי קירור פראפלו ועדיפות לחלפים מקוריים (פלאגים,חוטי הצתה וכו').
לדעתי לשלול את קניית גרסאת ה-S, לא חסרים גרסאות sx אשר עדיפות מכיוון שיש מד סל"ד וכמובן מד חום מנוע.
מבחינת צריכת דלק אין הבדל רציני ששמעתי עליו, לאחר נסיעה בצפון עם עליות בסל"ד גבוה, עם מזגן פלוס פקקים פה ושם ונסיעה לרוב 110-120 התקבלה צריכה אצלי של 1-14.9. בנסיעה משולבת בד"כ אני מקבל סביבות ה 1-14 ומעלה.
יכול להיות ותוכל להסתפק עם המנוע 8v, אם התוספת בכוח אינה חשובה בעינך אני ממליץ ללכת על הרכב הראשון שתמצא שטופל כמו שצריך.
כמו כן עדיף רכב לבן, רוב הצבעים דוהים בספייס דיי מהר.
שיהיה בהצלחה ואם תצטרך עוד עזרה אשמח לעזור.
ערן
אוקיי תודה רבה על התגובה המפורטת, רציתי לדעת אם יש הבדלים משמעותים בין קניית פונטו ספייס SX שנת 2003 מדגמי הMK2 לעומת פונטו ספייס SX MK2B שנת 2005?
והאם יש סיבה לחשוש מרכב שמתקרב ל200 אלף קילומטר.

נערך לאחרונה על ידי DorDahan : 19-04-13 ב 17:41.
DorDahan מנותק   הגב עם ציטוט