צפה בהודעה יחידה
ישן 17-04-13, 13:38   #8
יונתן-30
Junior Member

הגלגלים שלי: פונטו ספייס
אני שמח שפתרת את בעיית הרעשים מהבלמים .. ניראה לי שהבחור שהגיב פה צודק ולפי התמונה הגזרות שלך תקינות ( או בכל אופן הגזרה שבתמונה נראית תקינה , תנסה לבדוק אם גם השנייה נראית ככה ) כנראה שהבעיה אכן נבעה בסופו של דבר רק מהמשאבות .. אני החלפתי את הגזרות והמשאבות באותו הזמן ולכן לא יכולתי לדעת מי מהם פתר לי את הרעש ..

השם של החלק הזה ( משאבת אופן / ברקס ) פשוט מטעה , זאת לא משאבה אלא שתי בוכנות קטנות שנדחסות לצדדים ( ולוחצות את הסנדלים/רפידות כלפי התוף וכך מתבצעת עצירה ) הן נדחסות ע"י שמן הברקס שמוזרם מהמשאבה המרכזית.
לפי הערכה שלי, לכלוך שמצטבר עם הזמן על דופן שתי הבוכנות האלה גורם לרעש הזה בזמן הבלימה .

צריך לציין שרעשים מהבלמים האחוריים יכולים גם לנבוע מבעיות בחלקים אחרים כמו למשל רעש נפוץ אחר שקורה בגלל הרפידות כשהן שחוקות או שהחומר בלימה שלהן לא טוב .... צריך לבדוק מה מקור הרעש ( מה שקשה לעשות ).

הרעש שנובע מהמשאבות נשמע יותר כמו "חריקות ברווז " ,זה רעש מקוטע שנשמע כשאתה בולם בנסיעה .. או כשאתה לוחץ על דוושת הבלם כשהרכב עומד , כלומר בעצירה,אתה שומע כאילו רעש של משהו "נמתח" מהאיזור האחורי של הרכב . לעומת רעש אחר שנובע מהרפידות שהוא רעש רציף יותר שנשמע כמו שריקה/חריקה צורמת ...
יונתן-30 מנותק   הגב עם ציטוט