|
גיזרת בלם אחורי - פונטו ספייס
המידע שמובא כאן הוא בערבון מוגבל מאוד ולא נכתב ע"י איש מקצוע לכן אין לי אחריות לנכונותו .
השם של החלק הזה בפיאט הוא גיזרת / גזרת בלם אחורי ,
באנגלית : shoe adjuster - מכוון סנדלים או מכוון נעליים.
התפקיד שלו זה לשמור על מרווחים מינימליים בין הסנדלים לתוף .
התופעות שיכולות להעיד על גיזרות פגומות או לא מכוונות כמו שצריך הן :
1)
כשלוחצים על דוושת הבלם מרגישים שהלחיצה היא "ספוגית" והעצירה לא "חדה " ולא מתרחשת מיד עם הלחיצה על הדוושה אלא באופן רך יותר כך שצריך ללחוץ את הדוושה יותר למטה לביצוע עצירה .
2)
העצירה ע"י ההנדברקס היא בשלב גבוה של הרמת הידית . כלומר צריך למשוך את הידית ממש למעלה כדי שהרכב יעצר .
או שהרכב נעצר בקושי ע"י משיכת ההנדברקס .
יש אפשרות שתופעות אלה יכולות לנבוע גם מבעיות אחרות .
לפי דעתי החלק הזה הוא עמיד. ואם הוא מתקלקל זה או בגלל ידיים לא מקצועיות שמתעסקות עם הבלמים או שהוא נהרס בכוונה !?
( תבינו לבד ).
החלק הזה הוא קטן ויקר יחסית - 234 ש"ח כולל מע"מ ליחידה אחת מקורית של פיאט. בדר"כ מוכרים אותם בזוג ( כלומר 468 ש"ח) אבל אם תתעקשו הם ימכרו לכם גם יחידה אחת . לא ידוע לי על עלותו של חלק חליפי .
לפי הערכה שלי מה שנהרס בגיזרה או בעצם נופל היא פחית קטנה ( שמצויינת בתמונה ) "הפחית העוצרת " מונעת את "התקצרות" הגיזרה , לכן אם היא חסרה הגיזרה "מתקצרת" וגם אם מכוונים אותה, תוך זמן קצר היא תתקצר שוב בגלל הרעידות ברכב, ובגלל זה הרווח בין הסנדלים לתוף גדל וגורם לבעיות שציינתי למעלה.
יש אפשרות גם שהשיניים שבהן נעוצה "הפחית העוצרת" נשחקות ( גם בגלל הסיבות להתקלקלות הגיזרה שציינתי למעלה ).
מצורפות כמה תמונות ..
מקווה שהמידע כאן יעזור למישהו .
נערך לאחרונה על ידי יונתן-30 : 08-06-13 ב 23:51.
|