צפה בהודעה יחידה
ישן 19-01-13, 15:04   #7
דניאל_חיפה
Senior Member

הגלגלים שלי: פונטו ספייס sx
מתוך סקירה של הhgt

דגם HGT:
נסיעה עירונית: 11.5 ק"מ לליטר.
נסיעה בינעירונית: 15.3 ק"מ לליטר.
נסיעה משולבת: 13 ק"מ לליטר.
(נתונים מאת KoF-sHeLeG, Caveman)

אצלי ברכב הממוצע הוא 12.6 כמו שאמרתי,בין היתר בגלל העליות והבינעירוני המהיר, במקרה הגרוע hgt תעשה 1-10? ואני גם בזה לא בטוח כי היא תתאמץ פחות מהרכב שלי.

אז נגיד פחות 3 קילומטר לליטר הבדל בממוצע? נגיד בממוצע 9.5 בשביל ההגזמה, עם נסועה של 1200 ק"מ בממוצע בחודש, אני ישלם 904 שקל דלק בחודש, שהם 224 שקל יותר ממה שאני משלם כיום בחודש.

אז יש לי טסט שעולה גרושים יותר.
צריכת דלק שתעלה לי במקרה הגרוע 224 שקל יותר בממוצע (לממוצע של 1200 ק"מ שאני עושה), ואם באמת הרכב יוכיח את עצמו כחסכוני יותר בעלייה ובינעירוני כי הוא חזק יותר אז אפילו ההבדל יקטן.

אז בתכלס, באחזקה יומיומית, ביטוח החובה זהה, צד ג' אני לא בדקתי אבל יעלה כמה שקלים יותר זה בטוח, צריכת הדלק במקרה הגרוע אני יגזים ויעגל ל300 ש"ח יותר בחודש, טסט זה כמה שקלים.

כרגע אחזקת הרכב יוצאת לי 1100 בחודש, אז במעבר לhgt בהגזמה אגיע ל1500 שקל, וזה בהגזמה.

אז בשביל 400 שקל הבדל בחודש אני לא יילך לרב ויהנה מרכב הרבה יותר חזק, או שאני טועה ומטעה?

מה עלויות אחזקה של בלאי טבעי ברכב?
האם מצבר יותר יקר? האם צמיגים יעלו לי יותר (רביעיה של good year מצויינים עולה 1000 שקל עגול) האם מרווח הטיפולים שונה ומה שמחליפים שונה? האם פילטרים\שמנים למינהם יהיו יקרים יותר? האם הפלגים יקרים יותר? האם ברקסים ורפידות יעלו לי יקר יותר? (עלו לי פחות מ300)

ואני עוד לא מדבר בכלל על מחיר הרכב, שhgt מושקעת נמכרת במחיר מעל מחירון, והפונטו נסחרות במחיר זול גם שהמצב מצויין, והמחירון כל יום יורד.

אז חברים, מה אני מפספס פה?
דניאל_חיפה מנותק   הגב עם ציטוט