שלום לכם....
לא מזמן החלפתי את הפונטו 97 וכעת פונטו שנת 99 הבייבי שלי והייתה עלייה לוח שעונים מקורי (שזה שעון רגיל מימין ונורת חום משמאל) ואת לגבי שעון מד החום חיצוני הורכב בחזית לוח שעונים.
ועכשיו חשבתי מה אפשר לעשות עם הפונטו שלי בנתיים,היה קשה להשיג את דגם לוח שעונים של הפונטו בנויה על מד סל"ד ומד חום ובסופו של הדבר הצלחתי להשיג.
והיו דיונים כאן בפורומים הבנתי שיש להיזהר מתקלה על נורת אדומה של כרית אוויר כאשר לפני אתה מחליף את הלוח שעונים (באדיבות רפי לין)
ויש צורך לנתק את הקוטב המינוס(משום מה הוצאתי מינוס ראשון וגם קוטב פלוס בחוץ ליתר הביטחון)
אז התחלתי לעבוד על לוח שעונים בביתי הכי חשוב בעיקרון הם לוודא שכל אחת מהנורות אכן עובדות
ואחרת, לעולם לא תדע מה התקלה שיופעל במערכת התראה כשאחד מהן הנורה לא עובדת. ובדקתי בעזרת מטען 12V חשמלי בבית(משמשים כגוון טעינה וכל מיני מוצרי חשמל ביתיים)
על מנת לוודא שנורות אכן פעילים ונתקלתי לא חסר כמה נורות תקולות ומיד החלפתי!
ולאחר מכן תודה למישהו שעשה מדריך איך לחבר מד סל"ד(קישור לאתר חיצוני) ואני מגלה לדגם XTZ יש למזלי נתיך כחולה פין מקורי מוכנה מיועד למד סל"ד רק להרכיב לוח וזהו
ולשמחתי זה עובד בלי צורך להסתבך לחבר חוט למחשב (אבל בכל המקרה אני יודע איפה זה

)
לאחר הלוח שעונים תקינה והרכבתי בחיבורים מקוריים למעט שהיה בצד חיבור שמאלי מגיע המקורו מד חום נותק מכיוון כנראה להעביר את הזרם לשעון מד חום החיצוני.
ועכשיו מה שעשיתי, פירקתי את שעון מד חום חיצוני ועקבתי אחרי החוטים ממנה קיבלה וניתקתי את החוטים ובדקתי לוודא שחיבורים מקורים עדיין לא נותקו ואכן הם לא נותקו וטוב שכך והדבקתי
פס דבק חשמל שחור תוך שימנע איזה קצר והדבקתי היטב ואחרון חוט שנותק זרם מד חום לשקע המקורי כזה אפור-לבן החזרתי וחיברתי בניהם והדבקתי היטב.
והרכבתי לוח שעונים והתפללתי שלא יתשבש ויגרום לקצר משהו כזה, והלכתי להחזיר את הקוטב פלוס חיזקתי ואז אחריו מינוס וגם חיזקתי.
הלכתי לראות את לוח בסדר לא נגרם קצר כלשהן, אז סובבתי סוויץ במצב פעיל (ללא התנעה) ובדקתי שוב לוודא להפעיל את כל הפונקציות פעילות כגוון איתותים,אורות דרך וכולי.....
כל נורות עובדות משום מה הבעיה נורות של מצבר ומצב שמן אינן נדלקות וקצת התבאסתי....ולא הבנתי למה ובלוח שעונים המקורי זה עובד ואת זה לא עבד אותה חיבורים מקוריים ולא מבין למה לא עובד....
אז התחלתי להתניע (בתקווה שלא יפוצץ כרית אוויר בפתאומית על איזה קצר...) והתנעתי ומד סל"ד הגיב מצוין עובד פיקס,מד דלק מגיב,מד מהירות תקינה ולגבי מד חום- אני לא בטוח לגביה
אם זה תקין, ראיתי ביוניט חום של מנוע שיוצא 2 חוטים אחד לבן ואחד שחור והשחור הזה מחובר לנקודה בגוף של מחשב ואת לבן...? אני מנחש שהחיבור שלה מגיעה בסופה אל חוט צבע אפור-לבן?
ואכן היום נסעתי בוקר לראות איך מחוון של מד חום מגיב, אכן הגיב, מגיע לרבע במד, זה תקין? (בפונטו הקודמת שלי זה היה מגיע לחצי ומאורר פועלת וגם לגבי מד חום חיצוני שפירקתי כאן גם היה מגיע לחצי..)
וחשבתי מה לעשות עם נורת מצבר ושמן, בטיפשותי, לשם בדיקה, כביתי סוויץ וסובבתי במצב פעיל ורק הוצאתי נורת מצבר לראות מאחורה שעל לוח והחיזקתי היטב ואולי ייתכן שנורה לא הודק היטב....
והופה.... נו באסה רק דקווא עכשיו שיגעת לי?! נורה אדומה כרית אוויר נדלקה!! וחבל שלא הסרתי את הקוטב מינוס כי לא היה לי דרך לבדוק את נורות מצבר ושמן.....
ולאחר אם בעזרת השם, אפתור את הבעיה לגבי נורות מצבר ושמן, אתחיל בפרוקייט המצולם הוספת נורת בלימה ונורת התראה על דלתות....בקרוב!
למישהו יש מושג מה הגרם לנורות מצבר ושמן לחדול לפעול? (כנראה שפיספסתי כלשהן עם המגעים...)
אשמח לכיוונים....
וסתם מתוך הסקרנות, ניתן לבטל את הכרית אוויר? (לשבות אותה לצמיתות ולנתק אותה ואני מודע לביטחותי אבל ראיתי מישהו כאן נתקל בפתאומית באמצע הדרך והתנפח לו הכרית ללא כל הסיבה וזה די מפחיד שלא לחשוב שתאבד שליטה+שדה ראייה החסומה ולהתנגש איזשהו!!!)