הגבתי שם, אני מעתיק גם לפה:
אני יכול להבין מצוין למה צביקה מעוניין לרכוש רק פיאט: כי זה איטלקי. מסורת, היסטוריה אבל בעיקר: עיצוב וקסם איטלקי. טוב עשית שניגשת קודם כל לסוכנות של סמל"ת ובדקת את האפשרויות.
כרגע סמל"ת אכן מציעה את הפונטו איבו ידנית או רובוטית חד מצמדית בדגם הפשוט, שבשפה פשוטה כמו שצביקה כתב ללא פנסי ערפל, חישוקי סגסוגת ואבזור נוסף. הקובו, לעומת זאת, נחשב דגם חדש יחסית וסביר להניח שעקב כך היבואנית מציעה אותו עם עודף אבזור - בעיקר ע"מ למשוך לקוחות. בשורה התחתונה מדובר ברכב מסחרי ולפי דעתי לא מתאים כלל לרווק.
להבדיל מהקובו, הפונטו איבו מציעה עיצוב איטלקי מרהיב וקשה להישאר אדיש כשרואים אותה. אני ראיתי במכללה פונטו איבו חדשה עם פנסי ערפל, ג'אנטים מקוריים וחלון גג פנורמי מקורי כולל ידיות בצבע הרכב, כך שאם הייבוא נפסק הוא לא נפסק לפני הרבה זמן - לכן תתחיל לפזול לשוק היד שניה. בשיטוט קל ראיתי פונטו איבו כאלה כמעט חדשות למכירה וכמובן מאובזרות. אופציה נוספת היא לייבא לרכב כזה מאובזר בייבוא אישי, אם כי אני לא הייתי עושה זאת.
אני מזכיר לך שגם אני הייתי בדילמה הזאת בסוף 2008, וגם אז הפונטו נמכרה באבזור דל מאוד ובמחיר גבוה מהמתחרות, ולכן נאלצתי לרכוש רכב דומה מיצרן אחר. שלא תטעה, הפאביה היא קניה מצויינת אבל כל פעם שאני רואה פונטו על הכביש זה עושה משהו בלב: הרגשה של פספוס, אבל לא היתה ברירה.
עם זאת, כשאין ברירה אז אין ברירה: פולקסווגן פולו, סקודה פאביה, סיאט איביזה, אופל קורסה, טויוטה יאריס, סוזוקי סוויפט, הונדה ג'אז, יונדאי I20, פורד פיאסטה, מאזדה 2, פיג'ו 208 ועוד - כל אלה מתחרות ישירות של הפונטו ולדעתי עליך לעבור על תמונות (פנים וחוץ) ונתוני מנוע ואבזור שלהן באינטרנט, לגבש רשימה של 2-3 מועמדות סופיות ולגשת לראות. בעתיד תמיד תוכל לחזור לפיאט (וגם אני למען האמת), אבל לרכוש רכב מסחרי כפשרה בגלל שאין אבזור בפונטו זאת החלטה שגויה, לדעתי.
לגבי הצבע הלבן והשחור: נשמע שהם מחסלים את המלאי הנוכחי, אך מנגד לא ידוע לי על מחליפה לפונטו. למישהו יש הסבר? צביקה, לא נאמר לך מתי המשלוח הבא? אני מניח שיהיו צבעים נוספים.
בהצלחה