צפה בהודעה יחידה
ישן 14-11-12, 12:56   #3
רפי לין
בעל מקצוע
מנהל
 
האווטאר של רפי לין
 
תאריך הצטרפות: Oct 2007
מיקום: רמת השרון
הגלגלים שלי: בראבו גיר רובוטי, פנדה גיר ידני
הודעות: 6,357
החלפת ידית אורות/אתות/מגבים

ראשית, תשומת לבך לכל האזהרות שנרשמו קודם.
כבר 10 שנים שלא ביצעתי מלאכה זאת ולכן אני כותב לך הוראות מזכרוני וכמדומני שאני זוכר טוב.
1. נתק את כבלי המצבר והמתן כעשר דקות עד לתחילת העבודה.
2. כרית האויר מחוברת אל גלגל ההגה ע"י 3 ברגי אלן שהגישה אליהם (עם מפתח אלן מתאים) הנה מחלקו האחורי של גלגל ההגה. לאחר הסרת 3 הברגים הרם בזהירות את כרית האויר ונתרק את מחברה החשמלי (צהוב). הנל את כרית האויר במקום נקי ומסודר ורחוק ממך.
3. ע"י בוקסה 24 מ"מ שחרר את האום המרכזי המחבר את גלגל ההגה אל עמוד ההגה אבל לא עד הסוף.
בעזרת כפות ידיך בצע דפיקות "תיפוף" מהירות וחזקות על גלגל ההגה (יד ימין בשעה 3 ושמאל ב 9) וזאת כדי לשחרר את גלגל ההגה מעמוד ההגה. כעת תרגיש שגלגל ההגה חופשי ומתנדנד על עמוד ההגה ואז מרכז אות כך שיהיה במצב גלגלים ישרים. הסר לגמרי את האום והרם כלפיך את גלגל ההגה והניחו בצד.
4. הסר את 2 הפלסטיקים חובקי ההגה, קודם את התחתון ולאחר הסרתו יתגלו לך 2 ברגי העליון (איני זוכר איזה סוג ברגים).
5. נתק את מחברי ידית האורות/אתות/מגבים שכעת נתגלו לעיניך ושחרר (רק קצת) את בורג האלן של החבק שמהדק את מנגנון הידיות אל בית עמוד ההגה ומשוך את כל המנגנון ידיות למעלה כלפיך החוצה.
6. "סליל השעון" של כרית האויר מכוון למצב "הגה באמצע - גלגלים ישרים" ויש נצרת פלסטיק לשבירה/הסרה לפני הרכבת המנגנון (הקפד לא לסובב את "סליל השעון").
7 הכנס את המנגנון החדש למקומו, חזק את בורג החבק, חבר החברים החשמליים אל המנגנון,
הרכב את 2 הפלסטיקים חובקי ההגה, החזר את גלגל ההגה למקומו וחזק היטב את האום המחברו.
קח את כרית האויר וחבר היטב את מחבר כרית האויר (הצהוב) ושים את כרית האויר במקומה והרכב את 3 ברגי האלן של כרית האויר.
לאחר סיום כל העבודה, חבר את כבלי המצבר.
הערה - גם אני ממליץ שבעל מקצוע יבצע מלאכה זאת כי החובבן עלול לטעות ולגרום נזק.
בברכה - רפי לין
__________________
האתר לחיפוש מוסכים ושרותי רכב www.musach.co.il
פורום טכני לרכב www.musach.co.il/forum
פייסבוק http://www.facebook.com/profile.php?id=600554043
רפי לין מנותק   הגב עם ציטוט