צפה בהודעה יחידה
ישן 22-10-12, 09:12   #14
yzman80
Junior Member

הגלגלים שלי: פיאט 500 Vellore
[quote=mechtech;115136]ככל הנראה הופיע בבדיקת המחשב קוד p0420 המצביע על בעיה בתפקוד הממיר הקטליטי.
אצלך ישנם שני חיישני חמצן במערכת הפליטה, אחד נמצא לפני הממיר והקריאה שלו בד"כ תראה עליה וירידה של הערך המתקבל. החיישן השני נמצא אחרי הממיר והקריאה שלו אמורה להראות ערך יציב יחסית.
אם הערך המתקבל מהחיישן שלפני הממיר שווה לערך המתקבל מהחיישן שמותקן אחרי הממיר, ירשם קוד עקב ממיר שלא מבצע את תפקידו כראוי.
לפני שמחליפים לך ממיר, תבקש שיבדקו את שני חיישני החמצן עם סקופ ויראו אם אחד מהם מזייף ומראה נתון שגוי ממה שיש בפועל.

תוודא שיבדקו אם יש דליפה מחיבור אור חור בממיר או ליד החיישן, כי את זה ניתן לתקן יחסית בזול.
האם ביצעו בדיקת 4 גזים?
האם מדובר במוסך מורשה של פיאט?
אני הייתי ניגש למוסך נוסף המתמחה במיוחד בדיאגנוסטיקה עם ציוד מתאים ומבקש חוות דעת נוספת, רק כדי להיות בטוח שאתה לא עומד לזרוק כסף לשווא.

ממיר מקורי עולה לא מעט כסף, תחליפי יעלה בהתאם לאיכותו, לכן אם אתה מתקין תחליפי תשאל לגבי האחריות שניתנת עליו.

מלבד ההצעה שהוצעה לך, אתה יכול לברר לגבי מחיר ואחריות גם אצל "אביפרטס" בפתח תקווה.

בעניין ניקוי הממיר, לא נראה לי שכדאי להתעסק עם זה.[/Q

תודה
מה שאתה מציע נשמע מאוד הגיוני, אני אנסה למצא מוסך שעושה דיאגנוסטיקה לממיר במקום לרוץ ולהחליף. מישהו מכיר מקום בירושלים שעושה את זה?
yzman80 מנותק   הגב עם ציטוט