צפה בהודעה יחידה
ישן 26-08-12, 23:34   #13
אברג'ל ד
Senior Member

הגלגלים שלי: פיאט פונטו ספייס elx
חיבורי המצבר מהודקים מאי פעם, נקיים וללא חומצה שמצטברת בקטבים.

אכן לפני כמה שבועות היתה קצת חומצה במינוס, מים רותחים ניקו אותה לחלוטין.

איך אני בודק מינוסים לבודי? ולמה זה משפיע רק על הלו"ש ולא על כלל החשמל ברכב?

אגב, רפי, אני יודע שעבדת על ספייס ואתה מכיר אותם היטב, ונעזרתי בך בעבר מס' פעמים טלפונית [אם אתה זוכר נעילה מרכזית שהחליטה להנעל מעצמה, מינוסים בפנס האחורי, ועוד], רק שזכרתי משום מה שאמרת לי שאין לך את התרשימים של החשמל ברמת הפריט אלא רק מערכות כלליות. כנראה אני טועה, אז סליחה!

דוד, הפאפיה באמת נראית עסיסית ביותר. נראה לי שאתה מבין באגרונומיה לפחות כמו במכוניות.

לגבי המזגן, לא עידכנתי כי חשבתי לחכות לסוף הקייץ, אבל להלן עדכון ביניים:

למי שלא מעודכן היתה לי בעיה של בריחת גז ומזגן שלא מקרר. מילאתי גז במוסך מורשה פיאט במחיר מפולפל, בתוספת "חומר זרחן" שדוד קורא לו "דרעק", שברח אחרי חודשיים! [הגז, לא דוד].

נסעתי לרחובות [כמה עשרות קלומטרים מביתי], ודוד טיפל ברכבי בסבלנות אין קץ, תוך כדי הסברים מלומדים והענקת תחושה שכאילו אני עוזר לו.
הוא מילא גז מחדש אחרי בדיקות ארוכות למציאת מקור הדליפה [עם מסקנות מפוקפקות משהו], וערבב אותו עם חומר סותם דליפות קלות / בינוניות.

נכון להיום, כמה חודשי קייץ קשים מאוד אחרי, מצב המזגן הוא שבנסיעות בין עירוניות - מקפיא. נסיעות עירוניות בתנאי אקלים נסבלים [עד 30 - 34 מעלות נראה לי] - המזגן מקרר היטב. בתנאי שרב ממש ובתוך העיר - אוויר פושר. ככה זה ברכב די ישן שהמדחס שלו ראה ימים יפים יותר. אני בכ"א מרוצה כי לא ציפיתי ליותר מזה, וסתם היה שווה להכיר על הדרך עוד בנאדם נורמלי והגון במדינה הטרופה שלנו.

זהו, למי ששרד עד כה.

לילה טוב ותודה!

למה מותחן 450 ש"ח?!
מקורי!!
מאיטליה!!!

"מטורפים שנוסעים בפיאט. תשלמו על הסטייל".
אברג'ל ד מנותק   הגב עם ציטוט