צפה בהודעה יחידה
ישן 20-06-12, 19:18   #9
s_heny
Senior Member

הגלגלים שלי: Spice Young 1.2 2001
עדכונים

אז ככה, אני מעדכן את ההודעה מהקיץ שעבר בהתפתחויות,

הקיץ הגיע ושוב המזגן לא קירר כלל (לא הפתיע אותי כלל - עוד כשהייתי אצלו הרגשתי שהמוסכניך מכר לי סיפור)

לא נבכה על חלב שנשפך... או על גז שברח

היות ודי איבדתי תקווה בחלופות שיש למגזניסטים בב"ש להציע

החלטתי למצות את הרעיון והעזרה מdavidmzr

יצרתי עימו קשר ונפגשנו אתמול,

מהשיחה הראשונה קלטתי שדוד בחור אמין ונעים, ובמהלך כל התיקון הסביר לי כל דבר שמבצע ממש בסבלנות (אין לי כמעט ידע כלל במערכות מיזוג רכב)

סבלתי נסיעה של שעה וקצת עד רחובות מב"ש בלי מזגן אבל אני מאמין שהיה שווה.

אחרי שנתנו לרכב להתקרר מהנסיעה, הפעלנו את המזגן דוד חיבר מד טמפרטורה לפתח יציאת האוויר לשם השוואה לאחר הטיפול, לא היה ספק המזגן לא קירר כלל והשעון הראה 37 מעלות!

כמו שהיה בפעמים הקודמות כשמלאתי גז היה גז ולחץ במערכת אך לא מספיק על מנת להפעיל את המדחס.

הוספנו קצת גז והמדחס נכנס לפעולה והתחיל לקרר אך השעון לא ירד מ10-11 מעלות.

דוד החליט ששוה לבצע ואקום והחדרת שמן ומילוי גז מחדש.

וכך עשינו רוקנו את כל השמן והחומר הזרחני מהמערכת, ווידאנו שהמד לחץ מורה על 27-
למשך כמה דקות טובות.

החדרנו גז והמזגן קירר מצויין ירד ל5-6 מעלות תוך זמן קצר מאוד.

הוצאנו קצת גז על מנת לפנות מקום לשמן ולחומר נגד דליפות החדרנו את החומר ווידאנו שהטמפרטורה נשארת קבועה.

ולפני שהלכתי דוד הציע ללא תוספת תשלום לבצע שטיפה לרדיאטור מזגן בלחץ עם ממיס שומנים.

מאז המזגן עובד נהדר כולי תקווה (אני אופטימי) שגם בקיץ הבא יקרר.

בהזדמנות זו אשמח להעלות שאלה אם חברים נוספים עם פונטו כמו שלי שומעים רעשים של מעיין יניקה אחת לכמה דקות בעת פעולת המזגן. (לא יצא לי לשמוע את זה באף רכב אחר)

ושאלה נוספת על הדרך כשפתחתנו את המכסה של הונטיל יניקה של המזגן הרגשתי שיצא קצת גז שהצטבר, מתחת למכסה. וגם לפני שסגרנו הרגשתי שעדיין יוצא מעט אני יודע שיש מכסה עם גומיה אך האם זה תקין או ששוה להחליף את הונטיל? דעתו של דוד שהכל בסדר אבל היות והמקרה נמשך כל כך הרבה מעדיף למנוע עצבים גם בקיץ הבא...

מצטער על החפירה...
s_heny מנותק   הגב עם ציטוט