|
התייעצות בנוגע לראש מנוע
ערב טוב חברים,
מבקש את עצתכם בנוגע לשיפוץ ראש מנוע ל- ELX 2001 ידני
הרכב כרגע מושבת (לא מניע) ומחכה במוסך שאחליט מה לעשות איתו.
בעיקרון הלך לו הראש מנוע ואני מתלבט אם ואיזה סוג טיפול לעשות.
ההצעה של המוסך לשיפוץ הראש כולל עבודה ומע"מ 2800 ש"ח
כמובן שהוא ממליץ לי לבצע כבר טיפול מעמיק יותר, משהו שקשור לבוחנות עצמן וגומיות ואיזה תלתל (צר לי שאני מבין גורנישט במכונאות) כולל הראש עצמו, כ-4000 ש"ח עם אחריות כלשהי על תקינות לתקופה מסויימת.
1. השאלה היא האם הטיפול הנוסף הזה באמת מומלץ? (כי אם כן זה כבר חצי מהערך של הרכב...)
מצד שני אם אעשה רק את הראש עצמו האם סביר שאכנס למערבולת כזאת של תיקון ועוד תיקון שאני לא אבין מאיפה זה נופל עלי?
2. דבר שני - אני מבין שהמחירים יחסית יקרים (מורשה). השאלה היא האם ראש מנוע זה מסוג הטיפולים שבאמת מומלץ לעשות במורשה או שזה משהו שכל המוסכים ידעו לעשות באותה רמה (דגש על כך שזה 16V) כמו להחליף מסנן שמן?
מידע נוסף על התקלה:
עד כמה שהבנתי נפרץ אטם והיה ערבוב של שמן ומים. ככל הנראה הסיבה לפריצת הראש היא שילוב של התחממות ובלאי (157K km). לאחר אירוע של נזילת מים מאסיבית בעקבות סדיקת פקק ניקוי מנוע חלוד והתחממות (קלה? לא נתתי לו להגיע עד לשלושתרבעי חום, לא נדלקה נורה, לא נכבה הרכב). מילאתי לו מים מינרליים רק לצורך הגעה למוסך בידיעה ששם יחליפו לפראפלו.
בטיפול הוחלף הפקק שמעל הגיר והפקק השני שמאחורי הטיימינג (?), מולא פראפלו, סט מצמד חדש ומקורי (שרק בגללו חבל לי לזרוק את הבימבה למתכת במשקל). הרכב נסע עוד כ-350km ואז התחיל לגמגם ולאיים להיכבות לאחר הנעה ובטורים נמוכים. חשבתי שצריך רק לכוון לו את הטורים כי בנסיעה החל מ2K סל"ד הכל היה תקין.
בנסיעה בדרך למוסך הרכב איבד כוח בערך ב70 קמ"ש, התחיל להתחמם (שוב, לפי מד החום לא הגיע אפילו עד השלושתרבעי) ופלט המון עשן כחול-טורקיז מהאגזוז. לאחר עצירה וכיבוי המנוע הרכב לא הניע יותר ונגרר חזרה לאותו מוסך. [האם ייתכן שמד החום לא תקין?]
תודה רבה מראש על העזרה!
|