צפה בהודעה יחידה
ישן 06-06-12, 00:40   #4
dodihob
מנהל

האווטאר של dodihob

הגלגלים שלי: פונטו elx ידנית / מאזדה 6
אין לך מד סל"ד לכן = מנוע 8 שסתומים 60 כ"ס.
בעליות, וכן עם מזגן ונוסעים ברכב יש למשוך הילוכים בהתאם בשביל שהרכב יתקדם בקצב טוב, אי אפשר להחליף על 2500-2700 ושהרכב יסחוב, במקרה שהעברת מוקדם מידי תרגיש כזה דיליי (delay) של הרכב אחורה וקצב ההאצה יהיה נמוך ממקודם.
בכל מקרה, בקשר לכוח, בפנדה יש את אותו המנוע כמו אצלך רק עם 70 כ"ס, אינני יודע איזה שינויים עבר המנוע, אבל הייתי ממליץ לנסות לברר, יכול להיות שזה התוספת שתעזור לך להינות יותר מהאוטו.
כמו כן מומלץ בפורומים שימוש במהילה במתאנול במהילה עם דלק, עולה פחות מדלק, ומגדיל את האוקטן מגביר חיסכון בדלק, ומעלה הספק מנוע במעט, וגם מוריד מזהמים. יש בפורום בחור שנוסע בפיאט שלו עם הנ"ל ומרוצה מהשינוי. (אגב בוצע ניסוי בטכניון שמאושש טענות אלו, וגם כן כרגע תחנת דלק ten יחד עם דור כימיקלים עושים ניסוי של מכירת דלק מעורבב עם מתאנול בצפון בתחנת הדלק עצמה).
כמו כן בנוסף על הכל, אם הינך מתכוון להשאיר את הרכב, הייתי בודק אופציה לרכישת לוח שעונים של דגם מפואר יותר (רק ידני!) מפירוק והחלפה ברכב. זה בשביל שיהיה לך שעון סל"ד והכי חשוב שעון חום. ממה שהבנתי החלפה לא רצינית ואין צורך בהתקנת חיישנים נוספים. (יש לוודא לא לקחת מילה שלי)
שיהיה לך בהצלחה!
ערן