סמל"ת לא מחוייבת לפרסם את המועדון ע"ג עלונים בסוכנויות ובמוסכי השירות, כמו שלא חייבת להשתתף באירועי המועדון או לממן דגלים , חולצות וכובעים. אם הם בכל זאת מוכנים לתת דגלים למשל, צריכים לומר תודה.
אני זוכר שבזמנו הגיעה מנהלת פרסום של סמל"ת לאחד המפגשים (נעמה אם אני לא טועה), וחילקה לנו דגלים של פיאט, ספל לקפה של פיאט (שעדיין פה אצלי בבית) ומשטח לעכבר אדום של פיאט. לדעתי בכירי סמל"ת קוראים פה מידי פעם ורואים את ההתנהלות פה, ובסופו של יום החליטו לא להכיר בצורה כלשהי במועדון.
תבינו, אדם שלמד לתואר אקדמי ובעל תפקיד בכיר (לצורך העיניין בסמל"ת עצמה), נכנס לפורום כדי להתרשם ורואה פה שגיאות כתיב וכבר נדלקת לו נורה אדומה. ביטויים כמו "א.ח.י" או "ח-ח-ח" למשל, לא ראויים להופיע בפורום כזה, אלא בצ'אט בפייסבוק במקסימום. זה לא בהכרח מראה על משהו שלילי על הכותב עצמו, אבל נראה לא טוב כלפי חוץ, מה שנקרא "רושם ראשוני". תשוו את זה לראיון עבודה - אם המעסיק לא מתרשם בצורה חיובית מהמועומד העומד מולו הוא לא יקבל אותו לעבודה.
הם גם רואים את המכוניות של כולם, הרוב אלו מכוניות ישנות שלא נרכשו ישירות מהיבואן, וכבר יורד החשק להשקיע. למה הם משקיעים באלפא? כי חברי מועדון אלפא קונים מהם מכוניות, מטפלים אצלם במוסכים, אז יחס גורר יחס. בקיצור אי אפשר לבוא אליהם בטענות. פה כבר אני יכול להסתכל על עצמי, הם כנראה ראו לקוח שנסע ברכבי פיאט 24 שנים, ובסוף החליט לרכוש רכב חדש מצ'מפיון במקום מהם..
המועדון הזה יכול להצליח בלי שום קשר אליהם, ואם הוא יצליח ברמה של מועדון אלפא סמל"ת כבר תידע ליצור קשר עם מנהלי המועדון הזה למטרת שיתופי פעולה בדרכים שונות. הריי לא יעלה על הדעת שסמל"ת תארח את חברי מועדון פיאט במסגרת מפגש במוסך המרכזי, בזמן שחברי המועדון שאמורים להתארח שם מטפלים במוסכים לא מורשים ולכן לא מספקים להם הכנסה. נכון שזה חוסך כסף, אבל פה מדובר על התנהלות עסקית נטו - סמל"ת היא עסק למטרת רווח ולא מלכ"ר כלשהו.
אמרתי כבר לפני שנים: חייבים לייצר מדבקות למסגרת תחתונה של לוחית הרישוי האחורית. לא תאמינו כמה חברים זה יכול להביא, כמו גם וילונות אחוריים שחורים עם כיתוב לבן עם שם המועדון וכתובתו (למי שרוצה להתקין וילון אחורי שכזה, שכן מדובר על קדיחת חורים בגג ובמגש האחורי).
שורה תחתונה אני לא בא בטענות לאף אחד, לא לכותבים כאן (שגיאות כתיב זה אנושי, אין מה לעשות ואף אחד לא עושה בכוונה) ובמיוחד לא למנהלים. אי אפשר לבוא בטענות למישהו שמשקיע מכספו ומזמנו לתחזוקת האתר.
בקיצור - יהיה בסדר, תחשבו חיובי