צפה בהודעה יחידה
ישן 29-05-12, 16:56   #6
stio
כתבנו בצפון

הגלגלים שלי: :
הפנדה היא מתחרה ישירה לשלישיית VAG שעדיין אינן משווקות בארץ, ולכן כרגע לפחות הן לא רלוונטיות, ונעמדת נכון לרגע זה מול הטויוטה אייגו (68K), יונדאי I10 שעולה 61K ש"ח, סוזוקי אלטו (59K ש"ח), פיג'ו 107 שעולה 70K, ואת הקיה פיקיניטו שעולה 62K ש"ח. יש גם את הסיטרואן C1, הסוזוקי ספלאש והשברולט ספארק. לכן, גדעון, את הש"ב כבר עשיתי (אני נוהג לכתוב על משהו שיש לי דיעה ו/או ידע עליו).

אדם שיחפוץ ברכב לשימוש עירוני בערים או ברצף ערים כמו חיפה והקריות או גוש דן, יבחר לרכוש את הפיקיניטו, האלטו או את ה- i10. למה? כי על הנייר הן יותר אמינות מהפנדה. אני לא חושב כך, אבל ככה הראש הישראלי חושב, ושמענו, קראנו וראינו את זה לא מעט פעמים. מעבר לזה, הן גם יותר זולות מהפנדה, מה שפותר לנו את המשוואה גם מבלי להיעזר במחשבון. אם סמל"ת לא מעוניינת או לא יכולה לפחות להשוות את המחיר לאלטו אז לא צריך, לא בכוח ולא קרה כלום - רק שיקחו בחשבון שזה יפגע במכירות.

האלטו לא מצטיינת בשום דבר מהפנדה? נכון, אבל את זה רק אנחנו יודעים, ואולי עוד כמה חובבי המותג שלא קוראים בפורום הזה. כל השאר מסתכלים קודם כל על המחיר ולכן ייכנסו ישירות לסוכנות סוזוקי. אחרי שיקבלו גם רשימת הטבות כמו חיישני רוורס, טיפולים חינם וכ', סביר להניח שיסגרו עסקה. לשלם תוספת קטנה כדי לקבל יותר? מקובל והגיוני לחלוטין מבחינתי, אבל לא מבחינת הלקוח הפוטיציאלי שמסתכל על המחיר הזול שרכש את הרכב ותו לא.

בנוגע להשוואה מול הפונטו גרנדה לעומת הפונטו איבו, רשמתי שאני מעדיף את העיצוב של הגרנדה. לא ברור על מה אתה מדבר, אילו פרטים אני זורק ללא כל ביסוס? אני צריך לבסיס את דעתי האישית בנוגע לעיצוב של הרכב? אתה סותר את עצמך, שכן רשמת בעצמך שעיצוב זה עיניין של טעם. לגבי הגיר זה אותו גיר רובוטי חד מצמד בשתיהן, ואם לא אשמח להשכיל. לגבי לוח השעונים מדובר על אותו סגנון עיצוב של לוח, באיבו עיצבו לכל שעון חיפוי עמוק ורק שם אולי מורגש שינוי. ובנקודה הזאת אנחנו שוב נכנסים לעיצוב וגם פה זה עיניין של טעם: לדעתי היו יכולים לעצב את הלוח בצורה קצת יותר נעימה, ואולי אתה טוען שלא. לגיטימי. מה שכן, יפה מאוד שלא ויתרו על שעון חום המנוע.

אתה מוותר על כניסה לדיון על העיצוב, אבל מאידך נכנס לדיון על איכות החומרים, דיון שנמנעתי להיכנס אליו. לדוגמא, כשאתה מול ההגה אנא הבט על המגירה הקטנה מצד שמאל למטה שלך, תוציא אותה ותראה איך היא מתנדנדת. מה דעתך, לא יכלו לטפל בזה ברכב ששווה 160K ש"ח לפני הנחה?

כך או כך, אני ממהר לקטול את האיבו בעיקר בגלל העיצוב שלה, ושוב אדגיש שזהו עיניין אישי לכל אדם ואדם (אני מבין שאני בגדר מיעוט בנושא הזה, שכן רוב האנשים דווקא חושבים שהגרנדה יותר מכוערת), אבל בעיקר בנוגע לגיר הרובוטי. יכול להיות שהוא חוסך בדלק והעברת ההילוכים נסבלת (גם פה זה תלוי מנהג לנהג וההתרגלות שלו לנושא), אבל אני מדבר על האמינות של הגיר הזה. אולי אני טועה, כל בן אדם טועה לפעמים, אבל ברשת האינטרנט יש תלונות רבות על אמינות הרובוט עצמו בק"מ נמוכים, מה שמרתיע לרכוש רכב המצוייד בגיר כזה. אגב, תלונות יש גם על VAG עם גיר ה- DSG7 שלה, רק ששם זה אמור להיפתר ע"י עדכון תוכנה.

ולסיום, אתה לא צריך להיפגע כי כתבתי שלדעתי הרכב שלך לא מעוצב יפה. זה לא מכוון נגדך חלילה, אלא דעתי והדיעה הזאת כאמור משתנה מאדם לאדם על סוגי כלי הרכב בארץ.

נערך לאחרונה על ידי stio : 29-05-12 ב 17:01.
stio מנותק   הגב עם ציטוט