צטט:
במקור פורסם על ידי stio
קודם כל מהתמונות שלך אני לא רואה משהו חריג, אבל אלו רק תמונות... חוץ מזה כמה ק"מ עבר הרכב?
א' כל: השמן שלך חדש, הוא אמור להיות בצבע הזה. לאחר כמה אלפי ק"מ השמן ייהפך להיות שחור, כי הוא מנקה את כל הלכלוך במנוע ועל הדרך מתלכלך. שמן מנוע שלא נהייה שחור לאחר כמה אלפי ק"מ הוא שמן גרוע, מכיוון שלא עושה את עבודתו כנדרש.
ב', בדוק את הדברים הבאים:
1. סע כמה עשרות ק"מ, כשמד חום המנוע על החצי שים על ניוטרל, הרם בלם יד ולחץ על הגז - תעלה לסביבות 3.5 סל"ד. האם יוצא עשן לבן מהאגזוז? אם כן, סימן לא טוב. שים לב לא לעשות את הבדיקה שהמנוע קר, כי אז יוצאים אדים לבנים וזאת לא חוכמה - אצלנו עדיין קר בבוקר (סביבות 13 מעלות).
2. פתח את מכסה מילוי המים לרדיאטור (כשהמנוע קר!) - האם נוזל הקירור נקי וצלול, או מלוכלך בכל מיני גושים מוזרים?
3. הוצא שוב את מד שמן המנוע. האם אתה רואה בועות על מדיד השמן? תנגב, תחזיר ותוציא שוב ליתר ביטחון. אל תלך למוסכים ותגיד להם "ראש מנוע", אל תחפש תקלות שאולי אין...
|
הי
עשיתי היום את הבדיקה של העשן מהאגזוז, נסעתי נסיעה של חצי שעה, כשהגעתי ליעד שמתי את הרכב בהילוך סרק, שמתי מצלמה ליד האגזוז ולחצתי גז עד לסל"ד של 3500\4000, ולא יצא שום עשן לבן מהאגזוז, ניראה ממש נקי.
כל הבדיקות העצמאיות שלי כביכול תקינות חוץ מהצבע של השמן כי אני לא מצליח להבין אם הוא תקין או לא..בכל מקרה הנזילה שלי איטית, משהו כמו 3 ס"מ בשבועיים, אם זה ראש מנוע זאת אמורה להיות כמות גדולה יותר? והאם בדיקת לחץ יכולה לגרום נזק, לרדיאטור, לראש מנוע במידה והוא לפני פגיעה או משהו כזה? אני לא בדיוק מבין אז אני מנסה כל מני שאלות