צפה בהודעה יחידה
ישן 14-04-12, 15:32   #5
stio
כתבנו בצפון

הגלגלים שלי: :
הבנתי. ראשית, אני מסכים עם כך שעל כל נהג שמעוניין להתחרות בכל תחום ספורטיבי כלשהו עם רכבו הפרטי, יהיה להוציא רישיון נהיגה ספורטיבי שיהיה כפוף לקורס ייעודי (בדומה לקורס לנהיגה מתקדמת של היום) ובסופו מבחני הכשרה. אסור שכל נהג חדש יעלה על מסלול ללא טיפת הכשרה וללא ידע מינימלי בשליטה על הרכב, שלא נדבר על ניסיון. הדברים האלה עולים כסף, לרבות עלויות הקורס עצמו והנפקת רישיון נהיגה ספורטיבי, ופה ניתן רק להתווכח על המחיר עצמו - במידה והוא יהיה מופקע.

הבעיה, לפי דעתי, מתחילה בעיניין רישיון הרכב הספורטיבי והרישוי. כמו שציינתם בראשית הפוסט, בחו"ל ניתן לעלות על כל מסלול תמורת תשלום שנקבע מראש, ולהתחרות בשקט ושלווה ללא צורך בשאר קישקושים נלווים תוצרת כחול לבן. במדינה שלנו יושבים כנראה אנשים במשרד האוצר, שחושבים כל היום היכן ניתן לחלוב מאזרחי המדינה עוד ועוד כסף. יכול להיות שהכסף הזה הולך לביטחון (הקמת גדרות בגבולות, כיפות ברזל, רכישת מטוסים וצוללות וכ'), ויכול להיות שהכסף הזה סתם נאגר ולא משמש לכלום, אולי להעשרת שכר חברי הכנסת עוד ועוד. הבעיה הזאת מורכבת מעבר ל"כופר" שאנו נאלצים לשלם על הרישיון והרישוי הספורטיבי, ונמשכת גם לתחום הדלק, מס מצלמות המהירות ע"י משרד האוצר ומשטרת התנועה וכמו כן בתעריפי המיסים (מס הכנסה, ביטוח לאומי, מע"מ וכ').

בתחום הנהיגה הספורטיבית (להבדיל מתחום הדלק והמצלמות המהירות) אנחנו צריכים לשתוק ולשלם, לפחות לעת עתה. כ"כ הרבה שנים נאבקנו על מנת שלא נחשב לעבריינים, ועד שדבר כזה קורה סוף כל סוף עלינו לקבל בהבנה, עד כמה שניתן, את החוקים הרלוונטים ולכבד אותם, וזאת על מנת שחלילה לא יבטלו את התקנות. אני מסכים שזה לא ראוי ואולי אף לא לגיטימי, אבל אנחנו חיים במדינה שבראשה עומדים אנשים שפשוט אוהבים כסף - וזה כבר נושא שנוגע למחאה החברתית שעוד תתפרץ הקיץ בכמות הרבה יותר גדולה ממה שהיה בקיץ שעבר.

כרגע, לדעתי, עלינו להמתין עם כל נושא הרישיון והרישוי הספורטיביים ופשוט לשבת להסתכל מהצד. לראות איך העיניין דופק, איך זה מתנהל. בעוד זמן מה שנראה שאין עם זה בעיות, לא תהיה בעיה להוציא רישיון כזה ולהנפיק לוחיות אפורות ולשלם את האגרות הנלוות לכך - כרגע אין בכך שום צורך, תנו לנושא לצבור תאוצה ולהתפתח, משום שהוא עוד בחיתוליו.
stio מנותק   הגב עם ציטוט