ראש המנוע עם האטם הישן מקרוב.
הראש נאכל במעברי המים ובאזור תא השריפה. התמונה ממחישה עד כמה "רגיש" ראש מנוע אלומיניום אם לא מקפידים למלא נוזל קירור לפי המלצת היצרן. אה.. שכחתי.. ואין לסמוך על אף אחד, צריך תמיד לבדוק ולוודא בעצמך, אחרת זו התוצאה

.
תא שריפה אכול.
מעבר מים אכול.
אטימת קדחים בעזרת ברגי הראש ובעזרת סרט בידוד לפני ניקוי. כשאין לחץ אוויר חזק ושואב בהישג יד, אם יכנס לכלוך או חלקי אטם להברגות או למעברים זה עלול להשפיע על מומנט סגירת הברגים או ליצור סתימה במעבר.
להסרת פיח קשה נעזרתי במד עלים (מידה 0.18 )לאט ובעדינות ע"מ שלא לשרוט את ראש הבוכנה.
להסרת שאריות הפיח נעזרתי במברשת פליז ע"מ שלא לשרוט את ראש הבוכנה או לשנות את המרקם שלה.
להסרת חלקי האטם הנותרים נעזרתי בלהב סכין יפני/ת לאט ובעדינות ע"מ שלא לשרוט את שטח הבלוק.
לסיום הסרתי את סרט הבידוד וניקיתי עם ספריי קרבורטורים ועם מברשת הפליז. את הרווח בין הבוכנה לצילינדר בכתר הבוכנה ניקיתי עם מברשת שיניים, הורדתי את הבוכנות וניקיתי את הצילינדר.
חשוב! בזמן שפותחים את הפתחים ע"מ לנקות שאריות עדינות יותר עם מברשת הפליז, יש לאטום את מעבר השמן בעזרת האצבע באזור שמנקים בכדי למנוע כניסת שערה של מברשת לתוכו. ניקיון הבלוק והבוכנות לקח לי ככל היותר שעה.
לא הכנסתי כעת את שלב ריקון השמן עם חומר הפלאשינג והחלפת הפילטר, בכדי להריץ את המנוע לאחר השיפוץ עם השמן והפילטר הישנים ע"מ לנקות לכלוך שנכנס אולי למעברי השמן. (אותו כנ"ל לגבי המים ברדיאטור, יש "להריץ" שטיפה מקדימה עם מים רגילים ורק אח"כ למלא נוזל קירור)
זה הכל בינתיים (אני חושב שהיה יותר קשה לצלם, לערוך את התמונות ולעלות לפורום מאשר התיקון עצמו

), אני אעדכן את המידע בהוראות הפירוק שבתחילת השרשור בהתאם לעבודה שביצעתי ברכב (המידע עודכן).
אשמח אם תיידעו אותי לגבי פירוקיות.
סוף שבוע מהנה.