צפה בהודעה יחידה
ישן 27-01-12, 03:26   #29
mechtech
Senior Member

האווטאר של mechtech

הגלגלים שלי: פונטו S60
ראש המנוע עם האטם הישן מקרוב.
לחץ על התמונה בשביל גרסא גדולה יותר

שם:  IMG_1018.jpg
צפיות: 1829
גודל:  127.6 KB

הראש נאכל במעברי המים ובאזור תא השריפה. התמונה ממחישה עד כמה "רגיש" ראש מנוע אלומיניום אם לא מקפידים למלא נוזל קירור לפי המלצת היצרן. אה.. שכחתי.. ואין לסמוך על אף אחד, צריך תמיד לבדוק ולוודא בעצמך, אחרת זו התוצאה .

שם:  IMG_1025.jpg
צפיות: 3279
גודל:  125.5 KB

תא שריפה אכול.

שם:  IMG_1023.jpg
צפיות: 1794
גודל:  127.3 KB

מעבר מים אכול.

שם:  IMG_1022.jpg
צפיות: 2259
גודל:  128.4 KB

אטימת קדחים בעזרת ברגי הראש ובעזרת סרט בידוד לפני ניקוי. כשאין לחץ אוויר חזק ושואב בהישג יד, אם יכנס לכלוך או חלקי אטם להברגות או למעברים זה עלול להשפיע על מומנט סגירת הברגים או ליצור סתימה במעבר.

שם:  IMG_1029.jpg
צפיות: 1783
גודל:  121.7 KB

להסרת פיח קשה נעזרתי במד עלים (מידה 0.18 )לאט ובעדינות ע"מ שלא לשרוט את ראש הבוכנה.

שם:  IMG_1028.jpg
צפיות: 1855
גודל:  127.0 KB

להסרת שאריות הפיח נעזרתי במברשת פליז ע"מ שלא לשרוט את ראש הבוכנה או לשנות את המרקם שלה.

שם:  IMG_1030.jpg
צפיות: 1959
גודל:  124.3 KB

להסרת חלקי האטם הנותרים נעזרתי בלהב סכין יפני/ת לאט ובעדינות ע"מ שלא לשרוט את שטח הבלוק.

שם:  IMG_1031.jpg
צפיות: 1900
גודל:  119.2 KB

לסיום הסרתי את סרט הבידוד וניקיתי עם ספריי קרבורטורים ועם מברשת הפליז. את הרווח בין הבוכנה לצילינדר בכתר הבוכנה ניקיתי עם מברשת שיניים, הורדתי את הבוכנות וניקיתי את הצילינדר.

שם:  IMG_1032.jpg
צפיות: 2047
גודל:  120.6 KB

חשוב! בזמן שפותחים את הפתחים ע"מ לנקות שאריות עדינות יותר עם מברשת הפליז, יש לאטום את מעבר השמן בעזרת האצבע באזור שמנקים בכדי למנוע כניסת שערה של מברשת לתוכו. ניקיון הבלוק והבוכנות לקח לי ככל היותר שעה.
לא הכנסתי כעת את שלב ריקון השמן עם חומר הפלאשינג והחלפת הפילטר, בכדי להריץ את המנוע לאחר השיפוץ עם השמן והפילטר הישנים ע"מ לנקות לכלוך שנכנס אולי למעברי השמן. (אותו כנ"ל לגבי המים ברדיאטור, יש "להריץ" שטיפה מקדימה עם מים רגילים ורק אח"כ למלא נוזל קירור)

זה הכל בינתיים (אני חושב שהיה יותר קשה לצלם, לערוך את התמונות ולעלות לפורום מאשר התיקון עצמו ), אני אעדכן את המידע בהוראות הפירוק שבתחילת השרשור בהתאם לעבודה שביצעתי ברכב (המידע עודכן).
אשמח אם תיידעו אותי לגבי פירוקיות.
סוף שבוע מהנה.

נערך לאחרונה על ידי mechtech : 10-02-12 ב 00:40.
mechtech מנותק   הגב עם ציטוט