![]() |
חימום יתר ומנוע שפועל יתר על המידה גם כשהאוטו עומד
שלום רב לכולם!
יש לי פיאט פונטו 96 s 75. בזמן האחרון קרו שתי תופעות מוזרות שאינני יודעת אם הן קשורות האחת לשנייה. 1. המנוע של המכונית בזמן נסיעה נישמע כאילו שהוא עובד על פול גז (כשהרגל שלי בכלל לא על הגז) וכן, האוטו נוסע לבד, בלי עזרה מיצידי בלחימה על דוושת הגז. כאשר האוטו לא בנסיעה אלא בעמידה מוחלטת המנוע נישמע כאילו שהוא נמצא במעלה הר תלול ביותר וקשה לו לעלות... כאשר אני מכבה את המנוע במצב כזה, אין לי אפשרות להצית שוב את המכונית (מריח כאילו יש שם הצפה של דלק)ץ המכונית נדלקת רק לאחר כ - 5 דקות. 2. באמצע נסיעה בין עירונית ממכסה המנוע יצא עשןץ האוטו התחמם מאוד. לא היו נזילות ולא סדקים ולכאורה - שום סיבה נראית לעין. שאלות: מה זה? מה יש לה? אם מדובר על רדיאטור, האם אני יכולה לנסות לנקות את הרדיאטור או שאני חייבת להחליף לחדש? האם יש קשר בין שני המקרים או שהקשר מקרי בלבד? אודה לעזרה בנושא. :oops: |
שלום ירדנה וברוכה הבאה,
1) לפי איך שאת מתארת נראה שכבל הגז שלך תפוס וזו גם סיבה טובה לכך שקשה לך להניע "(מריח כאילו יש שם הצפה של דלק)". 2) בדקת את הרדיאטור, מה היה גובה מפלס המים? במצב המתואר כדאי לגרור את הרכב למוסך (בטיחותית ונזק שעלול להווצר). |
תודה על התגובה אך...
האם אתה ממליץ לי שלא לנסוע במכונית הזאת בגלל כבל הגז או בגלל ההתחממות שלה? אגב, בדקתי את הכבל והוא היה תקין. עוד רעיונות?
לגבי המים - המפלס שלהם היה בסדר גמור. לא פחות ולא יותר ממה שבד"כ. הייתי עכשיו אצל מכונאי שאמר לי שאני צריכה להחליף את כל הרדיאטור כי ככה זה עדיף. האמנם??? תודה רבה על העזרה |
בעית סל"ד + תערובת
שלום !
הבעיה הזאת היא כללית מידי יתכן כי ישנם כמה גורמים שאחראים לתופעה אני הייתי מתחיל מניקוי מסיבי של כל סעפת הינקה (כולל מזרקים ) שימוש במנקה אינזקטורים של חברת BG-K44 יתכן ויסייע לך בכך . לאחר מכן הייתי מבצע איבחון למחשב המנוע (150 ש"ח) ובודק את תקינות החיישנים האחראיים לאיכות התערובת במנוע . ו(למבדה ואולי גם מנוע צעדים וחיישן מצערת .) מקווה שעזרתי עמית |
צטט:
|
ירדנה שלום רב וברוך בואך לפורום!
אנא צייני את מקום מגורייך , וחבר הפורו, בשם רפי לין, ימליץ לך על מוסך פיאט מומלץ ואמין באזור מגורייך. יש בפורום זה שני בעלי מוסכי פיאט אמינים ומומלצים, באזור תל אביב, ליד מגרשי התערוכה , יש לך את נתי קובלנץ, וביהוד את מוסך שמשון, פרטים נוספים ומספרי טלפון חפשי בפורום המלצות על בעלי מקצוע , בפורום זה. אנא חזרי לדווח על התוצאות. בברכת חג סוכות שמח צביקה |
אם הרכב מתחמם בנסיעה בין עירונית דווקא, מדובר על רדיאטור סתום בד"כ. זה שיצא עשן מהמנוע זה ממש לא סימן טוב.
את הרדיאטור אפשר לשלוח לניקוי, צריך לפרק אותו ולראות מה מצבו. אם לא ניתן לנקות אותו צריך להחליפו. |
לירדנה בעיה במנוע
ירדנה שלום!
היתה לי בעיה דומה לשלך בפיאט אונו IES ניגשתי למוסך שימשון ביהוד לחיים והוא פתר לי אותה . אני מאמין שהם יפתרו לך גם את בעיית החימום. בהצלחה יוסי |
תודה לכולם על העצות
אני גרה באשדוד. יש המלצה על מוסך טוב ואמין שניתן לסמוך עליו?
תודה |
תקון תקלות בפיאט
אל מוסך שמשון מגיעים גם מירושלים לקבלת שרות אמין, מקצועי והוגן ואני ממליץ עליהם בכל לב וגם אני מתקן ומטפל במכוניות הפיאט (5) של משפחתי אצלם (למזלי מעט תיקונים).
יש במכוניתך 2 תקלות כשהאחת קשורה למע' הזרקת הדלק (סבובי מנוע גבוהים) והשניה הנה התחממות הרכב. פני אל מוסך "שמשון", לטל' 03-5360748 ותאמי עם שמשון או בנו חיים את בואך באיזה בוקר כדי שהכל יסתיים באותו היום. מכיון שאת מאשדוד אז אני מקווה מאוד שתגיעי למפגש שבאשדוד (קל"ב עבורך) ביום שישי 20.10.06. בברכת חג שמח - רפי לין :) |
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 07:33. |