מועדון פיאט ישראל

מועדון פיאט ישראל (http://www.fiatclub.co.il/forum/index.php)
-   פונטו - טכני (http://www.fiatclub.co.il/forum/forumdisplay.php?f=24)
-   -   פונטו SX 2001 מערכת ABS נכנסת לפעולה מהר מידי (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=9543)

fugazi 01-06-10 15:08

פונטו SX 2001 מערכת ABS נכנסת לפעולה מהר מידי

אתמול בהזדחלות עירונית טיפוסית, הרכב שלפניי עצר בפתאומיות ובבלימה שלי הופעל להפתעתי ה-ABS.
לא נסעתי מהר (20 קמ"ש לדעתי) ולמרות שהיה מרחק סביר ביני לבין הרכב שלפניי, נעצרתי לו ממש על הפגוש.

להערכתי, בתנאים אלהו ה-ABS לא היה צריך להיכנס לפעולה והוא רק האריך לי את מרחק הבלימה.

מייד לאחר מכן, ניסיתי פעם נוספת לבלום בחוזקה במהירות איטית יחסית וה-ABS שוב נכנס לפעולה לדעתי מהר מדי.

האם ה-ABS נכנס לפעולה רק כאשר הגלגלים ננעלים?
האם הרכיב שאחראי על כניסת המערכת לפעולה (חיישן,מחשב?), יכול לפתח "רגישות יתר"?

אני מעלה פה התרשמות שלי, אבל אני חושב שאחרי 20 שנה על הכביש, נהג סביר מרגיש פחות או יותר מתי הוא נכנס לבלימה הדרגתית ומתי הוא נמצא במצב חירום שיכול לגרום להחלקה, וכ"כ הופתעתי מכניסת המערכת לפעולה, שאני מעריך שהייתי רחוק ממצב חירום.

ארילו 01-06-10 15:28

כן, מערכת ה-ABS מתערבת כאשר אחד הגלגלים נמצא קרוב למצב נעילה (או בזמן נעילה) בעוד שאר הגלגלים לא.

בדוק לחץ אוויר בכל הצמיגים, ושהצמיגים איכותיים ויחסית טריים.
אתה יכול לנקות את החיישנים אם אתה מעוניין בזה. זה דיי פשוט. לאחר מכן צריך לבדוק שאין בעיה באחד הגלגלים שגורמת לו להינעל לפני הזמן.

matanmelman 01-06-10 19:15

אולי גם הבולמי זעזועים עייפים ומתקשים להדביק את הגלגלים בקפיצות אל הכביש.
דבר שגורם לגלגלים לקפץ יותר וכך הצמיגים מאבדים אחיזה וה a.b.s מתחיל לעבוד.

fugazi 02-06-10 10:26

צטט:

במקור פורסם על ידי ארילו (הודעה 71440)
כן, מערכת ה-ABS מתערבת כאשר אחד הגלגלים נמצא קרוב למצב נעילה (או בזמן נעילה) בעוד שאר הגלגלים לא.

בדוק לחץ אוויר בכל הצמיגים, ושהצמיגים איכותיים ויחסית טריים.
אתה יכול לנקות את החיישנים אם אתה מעוניין בזה. זה דיי פשוט. לאחר מכן צריך לבדוק שאין בעיה באחד הגלגלים שגורמת לו להינעל לפני הזמן.

הצמיגים בני שנה וקצת - מאיכות סבירה (SAVA) ועשו לא יותר מ-10000 ק"מ, אילו לא צמיגי מירוץ, אבל נראה לי שמבחינת עצירה במהירות בינונית, הם לא אמורים להוות בעייה, מה גם שהבעייה צצה לאחרונה ולא קרוב להחלפת הצמיגים.

איך מנקים את חיישני ה-ABS, איפה הם נמצאים?

שאלה נוספת, נניח שה-ABS נכנס לפעולה ברגע שאחד הצמיגים מאבד אחיזה ומתחיל "לפמפם" מפני שהתחלתי לעצור על משטח חלק, האם ברגע שחזרה האחיזה לצמיג ה-ABS אמור להפסיק לעבוד?
בפעם האחרונה שזה קרה לי, ה-ABS נכנס לפעולה לאורך זמן, ולא הפסיק עד שהרכב נעצר - למזלי שמרתי על מספיק מרחק, אני משוכנע שאם ה-ABS היה מפסיק לפעול בזמן, בהתחשב במהירות האיטית יחסית הרכב היה נעצר מייד.

fugazi 02-06-10 10:35

מצאתי THREAD נוסף בנושא:
http://www.fiatclub.co.il/forum/show...?t=5647&page=2

משום מה לא מצאתי אותו בחיפוש המילה ABS ,אלא רק למטה ב-"נושאים דומים" מתוך ה-THREAD שלי, אם הייתי מוצא קודם לא הייתי טורח ומטריח עם ה-THREAD הנוכחי.
בכל מקרה, תודה לכל מי שענה, נראה לי שיש לי את המיידע הדרוש.

רקובי 02-06-10 11:05

זה לא ירגיע אותך אבל:

בסוף מתרגלים לזה. זה לוקח זמן, אבל בסוף אתה יודע בדיוק מתי המערכת תפעל.
קח בחשבון בורות בכביש - זה טריגר מיידי ל-ABS אם אתה בולם בעת כניסה לבור.

כמו שאמרתי בשרשור שמצאת - יש איזו רגישות גבוהה יחסית.
תוכל לשלול בעיות בחיישנים ע"י ניקוי - אבל לא הייתי בונה על זה לגובה.

Caveman 02-06-10 11:06

הABS לעולם לא מפסיק לפעול. אם הוא יפסיק לפעול הגלגלים ינעלו...
זה כמובן תקף למצב בו הגלגל על סף נעילה.

אגב, SAVA היא לא חברת צמיגים שהייתי ממליץ עליה בכלל. מנקודת מבט של שימוש ממוצע.
היו לי צמיגים כאלה בעבר הרחוק. גרועים זו מילה טובה מידי כדי לתאר אותם :-|

fugazi 02-06-10 14:33

לצערי כבר קניתי אותם - הם אצלי יותר משנה, נאלצתי להחליף 4 צמיגים ולא רציתי להיכנס להוצאות מיותרות.
ברור לי שצמיגים זה דבר מאוד חשוב ולכן שללתי צמיגים סינים זולים, בהתחשב והפונטו 60 כ"ס ממילא לא עוברת את ה-90 קמ"ש, לא ראיתי צורך להשקיע בצמיגים ספורטיביים שיאפשרו אחיזה גבוהה במהירויות גבוהות, תוכל בבקשה להצביע על מגרעות שלהם בשימוש מתון?

liorwohl 02-06-10 15:38

פונטו 60 עוברת את ה90 בכיף ואם לא אז משהו לא תקין
אצלי מהירות שיוט זה 120...
ובכל מקרה איכות הצמיגים הרבה יותר חשובה בעיר עם כל העצירות וההפתעות והסיבובים, אפילו שזה יותר לאט.

וצמיגים מיצרן טוב = אוטו שעוצר יותר מהר, מפעיל פחות את הabs
לא מחליק בכיכרות ובסיבובים מהירים וכפיים
יותר נוח
וההבדל במחיר כל כך קטן...

כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 14:53.