![]() |
בולמי זעזועים פונטו SX 2001, רכים מדי?
שלום רב,
ברשותי פונטו 2001 שקניתי ב-2008 ועד עכשיו הרכב עשה 81000 ק"מ (יחסית מעט לשנתון). כשבדקתי את הרכב הוא יצא "בונבונירה" ולמיטב זכרוני מצב המתלים והבולמים היה 60-80%. בפעם הראשונה שנכנסתי עם הרכב לפניה חדה יחסית, די נדהמתי מזוית הגלגול החדה שלו והתרשמתי שהרכב מאוד "רך". האם זה מצב רגיל לרכב מסוג זה? בשנתיים שהרכב אצלי (24,000 ק"מ) לא הרגשתי בירידה משמעותית של המצב ורציתי לדעת האם יש טעם להחליף בולמי זעזועים? ברור לי שישנם סוגים שונים של בולמים וקיימת פשרה בין נוחות לספורטיביות (וכמובן שיקול בטיחותי), אבל אם אני משווה את התנהגות הרכב שלי ל-מזדה 3 שיש לנו מליסינג (לדעתי רכב עם התנהגות כביש טובה), הפונטו מרגישה מאוד "איטלקיה" במובן של בולמי זעזועים מספגטי ולא במובן האיטלקי של "החברה שלי מייצרת גם פררי"... |
רך זה יחסי.
צריך לבדוק את מצב המתלים שלך. יכול להיות שבולמי זעזועים חדשים יעשו את ההבדל. |
זה המצב בפונטו ומכיוון שהם יחסית גבוהים
החלפה לא תפטור את הבעייה מה שכן הנמכת הרכב ע"י סט בולמים וקפיצים יעשו את העבודה . לכן אני מצטרף וישנם עוד לקבוצת רכישה של בולמים וקפיצים. מי שמכיר ספקים ועלויות יכול להרים את הקפפה VRS האם יש לך קשרים בנושא |
האם לא ניתן להשאיר את הגובה (יעיל נגד במפרים אני מניח), ולהקשיח אותם מעט?
אני מבין שאם הרכב יושב על מתלים גבוהים אז יש לו לאן "לצלול", אבל אם רק נקשיח את הבולם, הדבר יפגע משמעותית באיכות הנסיעה? יוצא לי הרבה לנהוג על במפרים, ושמתי לב באמת שמתלים רכים וגבוהים עושים עבודה טובה בגיהוץ במפרים, מה שבהכרח מפריע בסיבובים, האם אפשר להנות משני העולמות? |
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 07:29. |