מועדון פיאט ישראל

מועדון פיאט ישראל (http://www.fiatclub.co.il/forum/index.php)
-   פונטו - טכני (http://www.fiatclub.co.il/forum/forumdisplay.php?f=24)
-   -   מחפש מוסך טוב ולא מורשה לטיפול 10000 לפונטו שלי (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=9482)

r.a20 26-05-10 17:53

מחפש מוסך טוב ולא מורשה לטיפול 10000 לפונטו שלי

שלום לכולם,

עברו להם 10000 ק"מ מהטיפול הקודם והגיע הזמן לטיפול, הטיפול הזה קטן וצריך רק להחליף שמן, ופילטר שמן.

בטיפול הקודם הוחלפו גם הפלאגים ופילטר דלק. משאבת מים, טרמוסטט וטיימינג הוחלפו לפני כשנה, החלפת נוזל הקירור פראפלו קודם בחדש נעשה לפני 7 חודשים בערך.
שכחתי משהו?

לצורך החלפת פילטר שמן ושמן אני רוצה לגשת למוסך רגיל ולא למוסך פיאט.
האם אתם מכירים מוסך טוב באיזור עכו-נהריה שיעשה לי את העבודה בצורה טובה ושלא ייגבה מחיר גבוה??

תודה

saar 26-05-10 20:18

5 דקות עבודה.
אם מזדמן לך להיות באזור המרכז, תאם וקפוץ אלי עם החלפים, אעשה לך זאת ללא תשלום.

ובלי קשר, השאלה היא כמה קילומטר מונה הרכב בכללי, שכן יש בדיקות ויזואליות לתפקוד חלקים אחרים בכל ק"מ נתון.

r.a20 26-05-10 20:26

סער, תשובות לשלאתך

אז ככה, הק"מ הוא 175

ברקסים קדמיים הוחלפו לפני 20 אלף ק"מ, רפידות+צלחות.

אחוריים לפני כ-30 אלף

saar 26-05-10 20:30

טיימינג?
מחזרי שמן? (האם יש נזילות או הכל תקין)
כבל בלם יד מתוח ותקין?

לגבי הבלמים, למרות שכתבת את הנתון, כפי שכתבתי אני קודם, נדרשת בדיקה ויזואלית להבטחת תקינות המערכות.

אם כן, מי אני שאתווכח (:

dabab 26-05-10 20:45

אתה יכול לגשת למיכאל ממוסך GTA נמצא ליד חוצות המפרץ. 0544669445.

לצורך העניין הטיפול שהינך מעוניין לעשות הינו בסיסי ופשוט ביותר,כל מוסך הכי פשוט יעשה זאת ואין שם יותר מדי מרווח לטעויות.

r.a20 26-05-10 20:57

אז ככה, טיימינג כתבתי שנעשה. האוטו עבר לפני שנה בערך אוברול בגלל איזה בעיה במנוע אז גם הוחלפה רצועת טיימינג ומשאבת מים, החליפו גם מחזירי שמן, אין נזילות שמן ואין חוסר שמן בין טיפול לטיפול.

ברקסים אני אבקש שיבדקו, בלם יד, האם זה הגיוני שכל 20-30 אלף צריך למתוח אותו עוד? כי אחרי כמה עשרות ק"מ אני מרגיש כאילו יש צורך להרים אותו יותר, למרות שעשו ברקסים מאחורה לא מזמן.

ולdabab, תודה רבה, אבל זה קצת רחוק לי לנסוע עד לשם, אני מעדיף יותר קרוב וחוץ מזה שהחתימה שלך כל כך נכונה וממש מוצאת חן בעיניי :-)

r.a20 27-05-10 11:44

אני רוצה לקנות בעצמי את המסנן שמן ואת השמן.

איזה שמן ומסנן שמן אני צריך לקנות?

לגבי השמן הוא 10W40, של איזה חברה מומלץ לקנות? פעם המליצו פה על הליקווי מולי באריזה הזהובה.
אשמח להמלצות על שמן.

לגבי המסנן שמן, זה משנה אם הוא מקורי של פיאט או שאפשר לקנות חלופי ב35 שקלים? מה ההבדל בניהם?

Caveman 27-05-10 12:05

AGIP,ESSO/MOBIL,SELENIA

הLM סביר, אבל יש טובים ממנו.

ארילו 27-05-10 12:12

המקורי עולה בערך 40 ש"ח.

היה פעם ויכוח גדול על ההבדלים בין פילטר מקורי לכזה שהוא לא, ואני לא זוכר את המסקנות - אבל ההפרש זניח לחלוטין.

לגבי שמן - כל שמן 10-40 חצי סינטטי אמור להיות טוב בשבילך

r.a20 31-05-10 14:36

1 צירוף קובץ(ים)
חזרתי והפעם עם שאלה,

קניתי מסנן שמן מקורי במוסך של פיאט ולא היתה שום בעיה ובמחיר מקובל ולא היה הפרש כל כך גדול בין מקורי לחליפי אז ברור שאני אקנה מקורי.

עכשיו, קניתי שמן מנוע של ליקווי מולי 10W40 חצי סינטטי 5 ליטר באוטו דיפו.(לפי מה שארילו כתב לי אז זה צריך להתאים) אז אני מצרף תמונה של המיכל שמן שקניתי שתגידו אם זה בסדר.

כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 00:48.