![]() |
הרכב משהק ומגמם...
שלום,
ברשותי פונטו SX60 שנת 99. לאחרונה הרכב התחיל לעשות פוזות. בהילוך שלישי באיזור ה-30-35קמ"ש הוא מתחיל לגמגם ולשהק, כאילו רוצה שאוריד להילוך שני. זה לא היה ככה לפני. בנוסף, במהלך נסיעה אני מרגיש כאילו הוא מגמגם אבל ממש בקטנה. אני אקביל את זה לשיהוקים. הואוט משהק בקטנה ממש אבל אני מרגיש את זה. יש פתרונות? תודה מראש, טל |
תתחיל מניקוי מצערת ,ולאחר מכן תבדוק חיישן למבדה.
הייתי ממליץ שתיגש לסריקה ממוחשבת של תקלות , שם תוכל לחסוך זמן וכסף באיבחון. עמית |
הימור שלי זה חוטי הצתה.
|
לקסה בוקר טוב יקירי,
פותח השרשור, פתח מכסה מנוע, שים הרכב על הילוך סרק. סרק עם חוטי ההצתה, חוט חוט בנפרד, אם תקבל ניצוץ קטן , או אם תשמע פתאום זיוף תוך כדי שאתה משחק עם אותו חוט הצתה. אז אכן יש להחליף חוטי הצתה. חוטי הצתה צריכים לבוא לידי ביטוי גם בהילוך סרק. בדוק גם חוטי שקע תקע לאינג'קטורים, לפעמים אחד מהם יוצא, או משחק, והתופעה דומה. אם עדיין לא פתרת את הבעיה, אתה יכול לקחת פלאג ספייר, ולחברו חיצונית חוט חוט, ולראות שבכולם אתה מקבל ניצוץ חזק ותקין. |
עוד אופציה, יכול להיות שרצועת הטיימינג קפצה שן.
|
הכל נשמע לי קצת כמו סינית.
אני ללא רקע טכני בכלל, שלא לדבר על מכוניות. אשמח להסבר לילדים :-) תודה |
לקסה, בכבוד
|
איך שאר ההילוכים סוחבים? האם התקלה "באה והולכת"?
זה קורה כל הזמן? רק כשהמנוע חם? רק כשהמנוע קר? בגדול המנוע זקוק לתערובת של דלק ואוויר, וניצוץ חשמלי בשביל לעבוד. כאשר אחד מהם חסר / לא תקין המנוע לא עובד כמו שצריך. בית מצערת זה המקום דרכו נכנס האוויר למנוע ומתערבב עם הדלק. כאשר הוא מפוייח ומלא בשמן וג'יפה (וזה קורה עקב פעילות רגילה של האוטו) אז המצערת לא נפתחת / נסגרת כמו שצריך. אם חוטי ההצתה לא תקינים, אז הם לא יעבירו את הניצוץ כמו שצריך. ואם הטיימינג קפץ שן, אז הניצוץ לא יגיע בזמן, והשסתומים לא ייסגרו וייפתחו בזמן. כל אלו יכולים לגרום לקרטועים. |
כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 20:25. |