![]() |
סל"ד נמוך (ELX 2001)
שלום רב לכולם,
הבעיה שלי היא כזאת, כאשר אני מניע את הרכב כשהוא קר, המנוע מניע על סל"ד נמוך (500 סל"ד) לאחר דקה בערך הטורים עולים לרמה נורמאלית (900-100 סל"ד). כאשר הרכב חם לאחר נסעיה, אינני מצליח להניע אותו בלי להוסיף גז, כלומר המנוע מניע והטורים נופלים והמנוע נכבה!. גם בזמן נסעיה מדי פעם שאני מוריד להילוך נמוך לפני רמזור ולוחץ על הקל'ץ, המנוע נכבה!!! מה יכול להיות הגורם לבעיה הזאת?? ולמה דווקא שהרכב קר הוא מניע בלי גז ועדיין הסל"ד נמוך??? תודה ענקית מראש לעוזרים!! |
בעיה כמו אצלי (ELX מודל 96) שהבעיה היא חיישן סל"ד.
אפשר לבדוק זאת דרך חיבור למחשב. |
סבובי המנוע
יתכן גם שחיישן חום המנוע אינו תקין או משדר נתון חום שגוי.
כאמור, בדיקה ע"י מחשב/סורק אבחון תקלות עם סריקת וקריאת כל נתוני החיישנים נדרשת כאן. בברכה - רפי לין |
הייתה לי בעבר בעיה בחיישן חום, הנושא סודר החלפתי חיישן וטרמוסטט.
יכול להיות שזה בעיה במיצב טורים? |
יכול להיות מייצב טורים, יכול להיות גם חיישן מצב מצערת.
כאמור יכול להיות מספר גורמים, על כן, אין מנוס מלהתחבר לסורק תקלות (אקזמינר) הנמצא ברשות כל מוסך מורשה בלבד, ולקבל דיאגנוזה מדוייקת בדיוק איזה חיישן יש להחליף או מהי הבעיה המכנית. נודה לך אם תחזור עם ממצאים |
היי סער,
מעניין לראות שחזרת לתרום לנו מנסיונך העשיר, לאן נעלמת? :) אגב, אני עדיין מחפש חיישן סל"ד ולמבדה לרכבי - לא מוצא בשום מקום. תוכל לבדוק לי העניין? (מכיוון שהיה לך את סוג הרכב הנ"ל אני מאמין שלא תתבלבל כמו כל המוסכניקים). תודה מראש. |
הבעיה סודרה. עשיתי בדיקת מחשב, המחשב לא ציין שום שגיאה.. ניקו לי את המצערת היא הייתה ממש סטומה. עכשיו הטורים עומדים על 1000 סל"ד כאשר הרכב חם ולא נופלים בזמן לחיצה על המצמד כמו בעבר!
תודה רבה על העזרה!!! |
כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 03:22. |