![]() |
מה זה אומר: האוטו עושה 1 ל.... ק"מ ?
אף פעם לא הצלחתי להבין מה משמעות הדבר,כאילו אני מבין את משמעות הדבר באופן ככה כללי כזה
אשמח לקבל הסרט פרטני בדיוק :) |
הכוונה היא כמה ק"מ נוסע הרכב שלך ל-1 ליטר בנזין.
כלומר אם אומרים 1:14 (אחד לארבע עשרה) הרכב שלך נוסע 14 ק"מ לליטר דלק. מקווה שעזרתי, יום טוב. |
אם עשיתי לדוגמא 300 ק"מ כמה זה ?
|
תדלק מלא, סע 300 ק"מ בכביש מהיר, תדלק עוד פעם מלא.
תראה כמה ליטרים נכנסו בתדלוק השני. את ה300 ק"מ תחלק בליטרים אלו. כך תקבל את הכמות הק"מ לליטר 1. |
צטט:
300 ק"מ על כמה ליטרים? |
מכתב
כן..
|
ככה:
1) תדלק מיכל מלא. 2) אפס מד ק"מ. אם אין לך תרשום כמה ק"מ עבר הרכב שלך סה"כ (לדוגמה 160,000). 3) סע 300, 400, 500 ק"מ, כמה שבא לך (עד התדלוק הבא). 4) תדלק שוב מיכל מלא, ראה כמה ליטרים יצא (לדוגמה 40 ליטר) 5) תראה כמה ק"מ עברת מהתדלוק הקודם (לדוגמה 500). 6) חלק 500 ק"מ ל- 40 ליטר יצא לך 12.5. לסיכום יצא שהרכב שלך צורך ליטר אחד ל 12.5 ק"מ. נ.ב. צריכת הדלק אינה קבועה אלא משתנה בהתאם לתנאי הדרך. כלומר נסיעה בכביש מהיר או עירוני האצות חזקות, עליות, פקקים, מזגן, חלונות פתוחים, עומס על האוטו וכו'. מקווה שעזרתי. הסבר יותר מעמיק אין ברשותי לתת. נסה לעקוב תקופה אחר צריכת הדלק של רכבך. |
צטט:
את צריכת הדלק תוכל לחשב רק אם תכניס למשוואה את מספר הליטרים שהרכב שלך צרך באותם 300 הק"מ המדוברים. אי אפשר לחשב צריכת דלק רק על בסיס מספר הק"מ שנסעת. |
משוואת חישוב צריכת הדלק (בפשטות):
מס' הקילומטרים שנסעת (ממילוי המיכל במלואו ואיפוס מד הק"מ) לחלק ל: כמות הדלק שתודלק אחרי נסיעה של לפחות רבע או חצי מיכל. שווה ל: מספר הקילומטרים שרכבך עושה לליטר דלק. לדוגמא : הרכב שלי עושה בממוצע 1:10 הכוונה עשרה קילומטרים לליטר דלק אחד כלומר אם מילאתי 50 ליטר דלק (לא אפשרי בHGT אבל לטובת הדוגמא). אז אני נוסע 500 ק"מ +-. 500\50= 10 - - - מזאת משתמע 1:10. יותר פשוט מזה אני לא מאמין שאפשר לפשט. |
אולי עם בדידים ?
|
כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 21:41. |