![]() |
מזגן (לא עובד, כ"א)
היום לאחר תקופה שלא הפעלתי את המזגן
הוא לא עובד יש לציין שזה פונטו 01 הכפתור לחוץ הנורה הכתומה דולקת -המדחס לא נכנס לעבודה פתחתי את בית הפיוזים לפי הציור של המזגן פיוז 7.5A שלא שרוף ויש גם קופסה שחורה T-5 מימסר מה יכול להיות שמתי גז בסוף הקיץ קח שלא נראה שאין גז וזה נראה משהוא חשמלי ליעוץ?? |
מזגן לא פועל
ראשית יש לבדוק שלא חסר גז במע' המזגן.
בברכה - רפי לין |
צודק
השרטוט לא תקין |
השרטוט
השרטוט נכון אבל ההסבר שבו שגוי לחלוטין וצריך להיות כך:
ממסר המדחס הנו R5 (הימני בתיבת הנתיכים B1 שבתא המנוע) והוא לא R15. K10 זה קוודרינרי (חיישן לחץ הגז) ולא מתג ההפעלה. מצמד חשמלי של המדחס הנו L20. מה שנכתב מדחס (עם ציור קטן של מיזוג) זה אות + שמגיע לקוודרינרי מטרמוסטט המאדה (ומלחצן הפעלת המזגן). אם כתוב כתובת דוא"ל, תקבל השרטוט עם פענוח נכון. בברכה - רפי לין |
רפי שלום
איך אני בודק את K 10 ואיפה הוא נמצא ואיך אני יודע שממסר R15 תקין הרחתי אותו ואין ריח של שרוף למי היית ממליץ לי ללכת אני מיבנה |
תקלת המזגן
רשום כתובת דוא"ל ואשלח לך את השרטוט מפוענח.
הדפס השרטוט וגש איתו ועם המכונית לכאן http://www.musach.co.il/details.asp?id=461 ואני מקווה שהוא יפתור הבעייה כראוי. בברכה - רפי לין |
צטט:
הכן צדקת חסר גז במזגן ולכן לא עבד הלכתי רחוק מידי פיוזים וכו' המזגניסט שם לי חומר זרחני יחד עם הגז בכדי לראות את הנזילה החומר אינו פוגע במערכות אחרות כגון צנרת גומי וכו'?? בסוף איך ניתן להכניס את כמות הגז המתאימה יש לו שני שעוני לחץ וזה מספיק לקבוע את הקיבולת האופטימלית שקבע היצרן |
גז במזגן
השיטה הנכונה והמדויקת ביותר הנה להשתמש עם מכונת מיחזור גז ששואבת את הגז הקיים במע' ושוקלת אותו ואח"כ המפעיל מכתיב למכונה את כמות הגז המדויקת שהיא תמלא
שבפונטו "ספייס" הנה 650 גרמים +- 25 גרמים. מכונת מיחזור זאת גם מצוידת בשני שעוני לחץ, לצד לחץ הגבוה ולצד לחץ הנמוך שבמע' המזגן. דרך אגב, אצל איזה מזגניסט והיכן היית?. בברכה - רפי לין |
הייתי אצל מזגניסט ביבנה
שהוא גם מכונאי -לא מורשה פיאט שם לי חומר זרחני בכדי לגלות מאיפה הנזילה מדוע לא קיים חומר ששמים במזגן והיכן שייש נזילה הוא יודע לאטום כמובן בנזילות קטנות |
כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 13:47. |