![]() |
פונטו ספייס 2001 שעומדת כמעט שבוע ללא הנעה,באופן די קבוע-האם נגרם נזק?
שלום,
ברשותי פונטו ספייס sx 2001 ידנית, אני סטודנט שעיקר הנסיעות שלי הם נסיעות ארוכות בתחילת וסוף שבוע(ביום חמישי בלילה 100 ק"מ בינעירוני, וביום ראשון בבוקר שוב 100 ק"מ בינעירוני ועוד 20 ק"מ עירוני ביום שישי) כך שיוצא שהרכב עומד כמעט חמישה ימים ללא שום נסיעה, האם נגרם נזק לרכב? האם כדאי להניע אותו באמצע ה5 ימים האלה? ואם כן, האם ההנעה אפקטיבית רק אם אני נוסע ברכב כמה דקות עד שהוא יתחמם? תודה מראש לעוזרים. |
שלום לך.
ההנעה פעם לפחות ביומיים באמת אפקטיבית. זמן ממושך ללא הנעה יכול לגרום נזק למחזירי שמן (התייבשות) ולמצבר. תניע, תעשה סיבוב, תן לרכב להתחמם, זה מספיק. |
תראה אבי לא בריא לאוטו לעמוד בלי לנסוע נכון ואם האוטו יעמוד ככה כול כמה זמן צריך להיזהר שלא ייתפס המנוע, אך בגלל זה מנתקים את המצבר ולא ייגרם שום נזק.
אבל כמו ש-Lexxxa רשם בהרבה יותר טוב להניע אותו פעם ביומיים ולתת לו לעבוד בין 10 דקות לרבע שעה, אפילו לעשות לו נסיעה קטנה מידי פעם. |
אלי, אין שום קשר בין מה שאבי רשם ו"אם האוטו יעמוד ככה כול כמה זמן צריך להיזהר שלא ייתפס המנוע, אך בגלל זה מנתקים את המצבר ולא ייגרם שום נזק."
המנוע לא "נתפס" אחרי עמידה ממושכת ללא הנעה. את המצבר מנתקים בשביל שלא ייפרוק את המתח שלו (יש זרימה מינימלית בזמן שהרכב עומד, אזעקה וכו') ולא קשור למנוע בכלל. |
אבי - אל תדאג לא יקרה כלום לאוטו.
|
לא יקרה כלום,ובכ"ז כדאי להניע ולעשות נסיעה קצרה במשך השבוע?או שאפשר גם בלי..אשמח אם מישהו יעשה סדר
|
נסיעות קצרות עדיף לא לעשות בכלל ואני אסביר:
כשהמנוע עדיין קר תהליך הבערה גורם להיווצרות פיח. נסיעות קצרות ובסל"ד נמוך יחסית יגרמו לפיח הזה לשקוע ולהצטבר לך במנוע. נסיעה בין עירונית טובה למעשה עוזרת לשמור על חיי המנוע. |
שכחתי לציין שהרכב עומד בירושלים,וקר פה מאוד בימים אלה.האם זה משנה?
|
ירושלים לא קרה עד כדי כך, ועדיין לא אמורה להיות שום בעיה.
|
אין בעיה שהרכב יעמוד נתקלתי ברכבי פיאט שעמדו בבונדד כשנה ללא הנעה בכלל ואחרי כן הניעו בלי בעיה ולא נגרם שום נזק למנוע.
מה שכן וכמו שאמרו לך כבר המצבר זה החלק הבעייתי כי יש לו פריקה עצמית וההנעה היא יותר בשביל המצבר. |
כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 18:33. |