![]() |
נזילת שמן גיר בפונטו ספייס
שלום.
יש לי פיאט פונטו ספייס מודל 2004, גיר ידני, 85 אלף ק"מ. יד שניה (מהשכרה לשעבר). לאחרונה ראיתי כתמי שמן מתחת לאוטו. הלכתי למוסך והתברר שהנזילה היא בין המנוע לגיר. אמרו לי שהלך מחזיר שמן גיר ויש להחליפו ועל מנת להחליף את המחזיר הנ"ל יש לפרק את הגיר, לפתוח אותו לחלקים ואז להחליף את המחזיר. (רק עבודה 750 ש"ח לפני מע"מ). זה מה שעשו בפועל. מילאו שמן גיר ולאחר נסיעת מבחן התברר שעדיין יש נזילה. מחזיר שמן מנוע לא הוחלף בטענה שהוא תקין. לפי סוג השמן טוענים שזה שמן גיר. בהתחלה חשבו שיש עודף שמן גיר ואז פתחו את הפקק של השמן והורידו את השמן (עד שהפסיק להשפריץ). מיד עשו נסיעת מבחן וגילו שעדיין יש נזילה. עכשיו בעל המוסך טוען שהבעיה היא לא במחזיר שמ גירן, אלא בציר המרכזי של הגיר ואין מנוס מלהחליף את הגיר(2000 ש"ח רק החלק). השאלה שלי היא כזאת: 1. האם יש מצב שדיין יש עודף שמן בגיר ולכן יש להמתין עד שהעודף יצא באמצעות נזילות וככה יפסקו הנזילות? כמה זמן להמתין? 2. האם אין מנוס ויש להחליף את הגיר? 3. יכול להיות שמחזיר שמן מנוע בכל זאת לא היה תקין ועכשיו נוזל מחזיר שמן מנוע? איך ניתן לדעת? 4. האם הבעיה היא אחרת? אודה מאוד על עזרתכם בנושא. |
קבל מהמוסך החזר כספי מלא - הרי דבר לא תוקן.
גש למוסך אחר, לקבל חוו"ד נוספת. |
בעל המוסך מזכה אותי על כל סכום.
מציע להחליף גיר ולשלם רק את ההפרש. (מבקש תשלום רק על גיר עצמו). כבר הייתי במספר מוסכים ואף אחד לא יודע עד שהוא לא יפתח את הגיר. בגלל זה אני מתייעץ כאן. אולי למישהו הייתה בעיה דומה? |
לא יואמן שהלך הגיר?!!!
שנים אני נוסע על ספייס זאת השלישית שלי בקילומטראז כזה אין סיכוי אבל ממש אין סיכוי לתקלה כזו
אני מעדיף שתבקר במכון לשיפוץ גירים שמה יגידו לך מה הבעיה בדיוק שים לב לנסוע על גיר בלי שמן זה רק יהרוס אותו לכן תתקן אותו דחוף אבל ממש דחוף עדכן בהמשך |
ברא שלום,
עשיתי סבב מוסכים בבוקר. מכיוון שהגיר ידני אף אחד לא רוצה להתעסק איתו. כולם טוענים שיותר זול להחליף וכנראה שבאמת הציר המרכזי הלך. אגב אם אני מחליף, יש מה לעשות עם הגיר התקול? יש מישהו שקונה אותם לשיפוץ? |
עדכון אחרי חיפושים ופירפורים.
אף אחד לא מתעסק בשיפוף גיר ידני לפונטו. הטענה: לא כדאי ולא בטוח שיצליח. הציעו לי להוסיף 2,000 ש"ח כולל מע"מ ולהחליף גיר (גיר מיבואו). סה"כ הוצאה כולל עבודה, שמן גיר, מע"מ 3,000. (1,000 כבר שילמתי ומזכים אותי). האם המחיר סביר? יש למישהו המלצות? תודה. |
גם לי היתה בעיה דומה הוחלף גיר
|
לא הציעו פתרון אחר, חוץ מהחלפה?
מה הייתה העלות? תודה |
לך על זה
עם 2000 שקל וגיר חדש עם אחריות על החלק ועל העבודה הייתי כן הולך כי תחשוב ששיפוץ ועבודה יעלה לך משהו דומה מאוד ויש סיכוי לא יצליח העסק
אז לצערי אין אפשרות אחרת לך על זה רק תדאג לאחריות ולעבודה תקינה |
סה"כ 3,000 ש"ח. 1,000 כבר שילמתי.
אחריות 3 חודשים. גיר מיבואו. ירד מרכב עם קילומטראז' נמוך. |
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 17:45. |