![]() |
החלטתי לרכוש מצבר למאזדה 3, אשמח לעיצה בנושא :
בהמשך לשאלות מלפני שבוע בערך, החלטתי לרכוש מצבר, למרות שהנוכחי עדיין עובד ללא בעיות.
תקציר מנהלים : מאזדה 3 שנת 2006, קיים מצבר מקורי שהגיע עם הרכב (המצב יוצר ב 2005), המצבר פועל מזה כארבע שנים, ללא בעיות, החלטתי על דעת עצמי לבדוק אותו. לצורך ההשוואה, בדקתי את המצבר אצל 2 חשמלאים שונים (האלטרנטרו תקין), תוצאות הבדיקה (כאשר המנוע כבוי, לאחר נסיעה) : הבדיקה הראשונה : מתח 13.2 - תקין. בדקו את עוצמת המצבר, אמרו שהוא אמור להפיק 350, לא הצליח, הוריד ל 300, לא עמס בעומס, אמרו שפחות מזה אין טעם לבדוק, המצבר גוסס. הבדיקה השניה (לאחר מספר ימים, במקום אחר) : מתח בערך 13, לאחר התנעה וכיבוי ירד ל 12 ומשהו. חיברו מתקן שמראה את העוצמה, לחצו על כפתור במתקן, הסבירו לי שזה מדמה התנעה, על הסקאלה היה צבע ירוק (תקין), צהוב (בעייתי) ואדום (לא תקין), המחט קפצה ונעמדה על הגבול שבין הירוק לצהוב - כלומר, מצבר גוסס. 1. כיום אני לא מרגיש שום בעיה, אבל עוד חודש/פחות חודש לא כזה קריטי, אני מעדיף להחליט עכשיו מאשר להתקע בגשם עם התינוקת בלי מצבר :-) אם מישהו חושב שאני עושה טעות, אשמח לשמוע. 2. בהום סנטר בדקו בטבלאות של יצרנים שונים, אמרו לי שאני צריך 60 אמפר ימין גבוה (הבנתי שלא כזה קריטי, העיקרר שיהיה בין 55 ל 60), שנפ עולה 800 ללא הצדקה כנראה, וולטה, וורטה והיי אנרג'י עולים בסביבות ה 600 ש"ח. האם למישהו יש המלצה על חברה ספציפית, או שכולם אותו דבר ? 3. הציעו לי מצבר של חברה איטלקית (12 חודשים אחריות) בשם MEDIAC (או משהו דומה), מישהו מכיר ויכול לחוות דיעה ? תודה רבה ! |
ידידי היקר
ממליץ ואף ממליץ בחום רב לרכוש מצבר אך ורק אבל אך ורק במצברי פז רון בת"א. זולים אמינים מקצועים וישרים אני רכשתי לפני חודשיים מצבר שנפ לפיאט 127 שלי, המצבר הוא של 55 עלה לי פחות מ 600 בכל אופן מומלץ מאד. תגיד להם שאתה ממועדון פיאט:) |
תודה, אבל אינני זקוק להמלצה אלא לתשובות :-)
|
לדעתי אתה כן זקוק להמלצה
אתה רוצה בכוח להחליף מצבר בהום סנטר? לשלם מחיר גבוה על מצבר שאתה יכול להשיג במקום אחר ביותר זול? או לחסוך ולקנות בהום סנטר מצבר יותר זול במחיר שבמקומות אחרים מוחרים שנפ. זקוק לתשובות? לא קונים באייס/הום סנטר דברים לרכב. לא צמיגים, לא מצברים, לא מוצרי אודיו, אולי עץ רייחן לרכב. לאחר 4 שנים הגיוני והמצבר מתחיל לגסוס, במידה ואתה באמת לא רוצה להיתקע תחליף. אני ממליץ על הנ"ל, יבואו אלייך עד הבית ויחליפו לך את המצבר במקום. http://www.carbatteries.fav.co.il/?g...FVATzAodyhdUzA וביקורת ממני וניר על השירות שלהם: http://www.fiatclub.co.il/forum/show...4+%EE%F6%E1%F8 שיהיה בהצלחה |
אם אתה מתעקש על כך שאני צריך המלצה, לא אתכווח איתך :-)
תודה על ההמלצה, למרות שכבר שוחחתי איתם בימים האחרונים, יחד עם שאר חברות המצברים הישירים, המחירים פחות או יותר אותו דבר, סביב ה 600 ש"ח, שזה אגב כמעט אותו מחיר גם בהום סנטר (לאותו מצבר). בנוסף, אשמח, בנוסף להמלצה, לקבל גם תשובות לשאלות שהעלתי :-) |
כמו שכבר אמרתי לך בפזרון מצברים (שאגב עושים הנחה לחברי מועדון החמש ולדעתי גם לחברי מועדון פיאט) המחיר הוא 500 ש"ח
אם אינני טועה. כדאי לקפוץ אליהם |
ערן, מה עם מים לווישרים, אפשר לקנות מאוטודיפו??;)
ואוריגמיש, המצבר שהציעו לך (לי בכל אופן) לא נשמע מחברה כל כך מוכרת, ועוד עם 12 חודשי אחריות (במקום 20 חודשים של שנפ) בכל מקרה שיהיה בהצלחה! |
שלום וברכה,
הנתונים שנימסרו לך ע"י החשמלאים מתאימים למצבר בין 4 שנים העובד ברכב עם מערכת חשמל תקינה. המצבר הנ"ל יכול לסיים את חייו מחר וגם בעוד שנה... אפשר להקדים תרופה ולהחליט ולהחליף מצבר. קיימים בשוק סוגים שונים של מצברים באיכויות שונות (שנפ , ולטא, וארטה , בוש, קטרפילר ועוד...) ובמחירים שונים. ההבדלים באכויות הם באורך החיים הצפוי והטכנולוגיה (ג'ל - ללא תחזוקה; אטומים - נוזליים; פריקה עמוקה; עמידה ברעידות וטמפ' גבוה - חם מאד במנוע). הבחירה היא בהתאם לתפיסת העולם שלך, כמה כסף אתה מוכן להשקיע, מה הצפוי שלך להחזקת הרכב ועוד... הבחירה במקום הספציפי להתקנה ועלות המצבר הספציפי היא פתח למשא ומתן... יוסי נ.ב. חוץ ממצבר הרבה מאד דברים יכולים ל'תקוע' רכב בן 4 שנים (צינור מים; רדיאטור; מחשב מנוע; ועוד....) האם גם אותם אתה מחליף לפני תקלה? [חומר למחשבה]:lol: |
יש הבדל בין תקלה שהצפי שלה ידוע, לבין תקלה שלא יודעים, לא ? :-)
האם אתה טוען, לאחר הקריאה של תוצאות הבדיקה (לא עומד ב 350, לא עומד ב 300, מחט קופצת בדיוק לגבול שבין הירוק לצהוב), שהמצבר הזה יכול להחזיק עוד שנה ? |
שלום וברכה,
בכדי לענות לשאלת זרם הקצר של המצבר ברצינות צריך לבדוק מספר פרמטרים נוסף: א. מה זרם ההתנעה (בקור) של מזדה? ב. האם המצבר יודע לתמוך בתנעה ארוכה (נניח 10 שניות)? ג. מה זרם הקצר של המצבר כאשר הוא חדש? (600A; 500A ; 350A) ? מכאן אפשר להעריך את הדגרדציה שלו בביצועים עם הזמן? ד. ריכוז האלטרוליט בנוזל (בהנחה שמדובר במצבר על בסיס נוזל). אולי רק חסר אלקטרוליט? ולעצם העניין: אם הפרוטה מצוייה בכיסך והחשש מתקלת מצבר מדיר שינה מעינך החלף מצבר... יוסי נ.ב. מהיכן אתה יודע שאף צינור במערכת הקירור הוא אינו על סף פריצה? האם אתה עובר על הצינורות השונים של המערכת ובוחן אותם? האם אתה בוחן את מצב הרצועות השונות? בקיצור יכלות להיות עוד הרבה תקלות מעצבנות ברכב... |
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 22:27. |