![]() |
מצבר בפונטו דיינמיק
יש לי תחושה שלקראת החורף הקרוב אטצרך להתחדש במצבר חדש לפונטו
אחרי כ 3 וחצי שנים ו קצת יותר מ 50k ק"מ המצבר המקורי שיש לי כעת הוא חביב וידידותי (עם בועית בקרה בחזיתו המראה על תקינותו) לאיזה מצבר להחליף? מצבר מקורי מהחברה? (ניתן להשיג?) או כל מצבר אחר.. (איזה נתונים צריכים להיות למצבר?) תודה ושבוע טוב |
אם אני זוכר נכון, 50 אמפר באריזה קטנה זה המצבר. אלא אם שינו משהו בדגמי Mk2B...
|
ממה שאני זוכר, על המצבר המקורי יש בועית בדיקה - אם הצבע הירוק החל לשקוע למטה והחל להיחשף הלבן שמתחתיו או שכבר הבועה לבנה אז המצבר בסוף ימיו.
המצבר הוא 50 אמפר. מניסיוני - מצבר שנפ מספר דגם "63" שנקרא בפשטות "שנפ 50" מחזיק שנתיים וחצי עד שלוש שנים. נ.ב.: אתה מתכוון לקחת הלוואה מהבנק כדי לשלם על המצבר ? |
צודק, טעות שלי. 50 אמפר ולא 55.
המצב בהחלט עגום עם מחירי המצברים. אני חושב אבל שאין לנו כ"כ ברירה.:( |
האם אפשר לשים מצבר של 55 אמפר או אפילו 60?
|
לא בטוח שהם יכנסו בקופסת המצבר של הספייס. כדאי מאוד להיזהר מזה כי הקופסה שם קטנה יחסית.
אלא אם מצבר 55 זול יותר ממצבר 50, אז אין לדעתי שום סיבה מיוחדת לשים מצבר גדול יותר. |
פשוט יש לי שני מגברים ברכב ומישהו אמר לי שכדאי להגדיל את האמפר...
השאלה אם זה יכול לעשות נזק? ואם יש בכלל טעם |
יש מצב להשיג את אותו המצבר כמו המקורי שהגיע עם הרכב מהיבואן ?
יש לזה יתרונות? חסרונות? |
לצערי מצבר גדול יותר לא יתרום לך כלום , פרט למצב ספצפי שבו הרכב עומד לא מותנע (ללא טעינה) לזמן ארוך ואתה שומע מוזיקה או מפעיל צרכני אנרגיה גדולים, רק אז יהיה יתרון במצבר גדול יותר , אם אתה מפעיל צרכני זרם "כבדים" אתה צריך לשקול החלפת אלטרנטור או אלטרנטור + מצבר, מצבר לבד לא יתרום לך הרבה .הזרם המקסימלי שהאלטרנטור מייצר הוא הזרם שבו אפשר להשתמש לאורך זמן ולא הזרם הזמני שיש במצבר בעיקר לצורך התנעה ויצוב מע' החשמל.
|
קראתי בקספרום כמה דיונים על מצברים
דווקא שם לא ממש מחבבים את מצברי "שנאפ" המון תגובות לא מעודדות על מצברים תוצרת ישראל ולעומת זו תשבוחות רבות על בוש וולטה וחבריהם האירופיים.. אז למה באמת ללכת על שנאפ? מה היתרונות ? |
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 21:40. |