מועדון פיאט ישראל

מועדון פיאט ישראל (http://www.fiatclub.co.il/forum/index.php)
-   פונטו - טכני (http://www.fiatclub.co.il/forum/forumdisplay.php?f=24)
-   -   החלפת מים בפיאט פונטו אקטואל 2006 (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=7668)

adibtz 18-10-09 23:40

החלפת מים בפיאט פונטו אקטואל 2006

שלום לכולם,

קניתי לפני שבועיים פיאט פונטו 2006, כשבדקתי את המים לרדיאטור, ראיתי שהם אדומים (חשבתי שזה חלודה במים).
כשהגעתי לפיאט מרכזי בירושלים מבלי האוטו, נתנו לי פראפלו 11 שהם מים ירוקים/ כחולים.
לאחר שהחלפתי מים בעצמי, הייתה הודעת הזהרה שהייתה קצת מטושטשת שהיה רשום בה שאני צריכה לשים פראפלו UP שהם בצבע אדום ושאסור לשים נוזל קירור אחר ושאסור להניע את האוטו.
מה כדאי לעשות?

ארילו 19-10-09 00:10

להחליף לפראפלו UP שהוא אכן אדום

adibtz 20-10-09 17:44

אבל כשבאתי למוסך מורשה פיאט הם נתנו לי את הפרפאלו 11 למרות שאמרתי להם שיש לי פיאט פונטו אקטואל 2006.
מאותו יום האוטו במוסך.
האם אפשר לנסות לתבוע את המוסך מורשה?

Ron_Dadon 20-10-09 18:05

אם ניקזת את כל הנוזל קירור הישן, שמת את הכחול (11) - זה לא קריטי אם תסע איתו עד להחלפה (כמה ימים לא יעשו כלום). אבל הדגש פה על ניקוז כל הנוזל הישן. אם ערבבת בין אדום לכחול, תנקז הכל, תרכוש 2 מיכלים מרוכזים (ליטר כל אחד) של UP, או לחלוטין 2 מיכלים מוכנים (מהולים כבר במים), ותמלא. לא לשכוח לבצע ניקוז אוויר לאחר מכן.

אתה יכול לנסות לפנות אליהם ולהגיד שביקשת נוזל לפונטו 06 והם נתנו לך לא מתאים, לצערי אני בספק אם המוסך יקח אחריות.

mishel27 20-10-09 18:27

הפונטו שלי הגיע עם ירוקים, כל ה 80 K היא נסעה עם מים ירוקים, יכול להיווצר נזק עקב שימוש במים ירוקים ולא פראפלו ?

adibtz 21-10-09 20:28

ברור, קח דוגמא טובה ממני.
כבר 3 ימים האוטו שלי במוסך ואמרו לי שנכנסו אדים למנוע.
עם בירור של 4 מוסכים מורשי פיאט שונים מתבררת לי התמונה שזה אומר, שאסור לאדם לא מקצועי להחליף מים לבד אלא רק בלי מקצוע - המלצה שלי תלך על זה!
כמו כן, גם אמרו לי שבפיאט פונטו אקטואל 2006 יש בעיה והיא שמחצית השנה הראשונה התחילו לשים בפיאטים פרפאלו (11) ובמחצית השניה פרפאלו UP, לכן כשהולכים לקנות מים צריך לדעת בדיוק איזה מים יש לך ולפי זה לקנות.
בקיצור, לסיכום העניין, יצאתי בנזק גדול והכל בגלל צבע המים :(

student 22-10-09 00:17

צטט:

במקור פורסם על ידי adibtz (הודעה 56297)
כבר 3 ימים האוטו שלי במוסך ואמרו לי שנכנסו אדים למנוע.
עם בירור של 4 מוסכים מורשי פיאט שונים מתבררת לי התמונה שזה אומר, שאסור לאדם לא מקצועי להחליף מים לבד אלא רק בלי מקצוע -

אתה יכול להסביר מה הכוונה ב- "אדים למנוע " ?

אדים של מה ולמה הם נכנסו למנוע, מה הקשר לעירבוב הנוזלים ?

Lexxxa 22-10-09 08:28

נראה לי קשור ל "עירבוב" של בן אדם ע"י מוסך ולא עירבוב של מים.

מה זה אדים למנוע ? הקרבורטור נכנס לתוך הרדיאטור ועשה סבטוחה ???

לדעתי עוד מוסך שעוקץ ובגדול!

adibtz 26-10-09 19:46

זה מה שבמוסך אמרו.
כנראה פאקונג ראש

גיא127 27-10-09 08:14

אני מכונאי במיקצוע בעל מוסך כבר שנים טובות. (ולמי ששלח הודעות פרטיות אני לא פחח) ולא שמעתי על דברים.
לא משנה באיזה מים תישתמש אם ניקזת כמו שצריך האוטו לא יתחממם ולא היגרם נזק.
פשוט יש המלצה אל תרכיזים מיוחדים (צבע הנוזל). שמתאימים לסוג המתכת ממנה יוצר המנוע.
אני משתמש בכל הפיאטים שלי, (עד שנת 98) בפראפלו רגיל כחול, ומערבב אותם אם מי מזגן.
בנוסף לכך היצרן אומר למהול אותם אם מי ברז רגילים. 50% פראפלו 50% מי ברז.

כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 20:27.