![]() |
תריס כניסת אויר מבחוץ לא עובד
היכן ניתן להגיע לתריס ששולט על הכנסת האויר מבחוץ? בMK1 בעלת כפתור ולא מתג הזזה
הכפתור לא עושה כלום, בעבר סגרו לי את התריס באופן ידני שלא יכנס אויר מבחוץ. אני רוצה לבדוק אם הוא באמת סגור. אפשר לראות אם אני מרים את הפלסטיק איפה שהוישרים? ועוד שאלה, האם ניתן לשטוף פילטר אויר? הוא לא שחור ואין לי איך להחליף אותו כרגע. |
באיזה תריס מדובר?
אתה מתכוון לתריס של כניסת אויר מבחוץ לאוורור/מזגן? לגבי פילטר אסור לשתוף אותו !!! יש אופציה לעבור עליו עם אויר דחוס.למרות שתחליפי עולה גרושים, 20-40 ש"ח |
כן אני מתכוון לתריס הזה
תודה בקשר לפילטר, אני אקנה חדש רק שאין לי זמן לנסוע עד ת"א במיוחד בשביל זה איך מנקים ד"א את קופסת הפלסטיק של הפילטר? יש שאריות שמן שרוף איפה שמתחבר הנשם ואני מעוניין לעשות ניקיון יסודי, האם לשטוף אותו טוב טוב ולייבש או להשרות אותו באיזה חומר? כנ"ל גם לצינור הנשם העבה שמתחבר מהבלוק לפלסטיק השחור |
לגבי פילטר, למה אתה צריך את ת"א, בכל חנות חלפים ניתן להשיג חלק חלופי, אלה אם כן אתנ רוצה מקורי.
ניתן להוריד את כל הפלסטיקים ולנקות עם ספריי קרבורטור. הוא מוריד מעולה את שאריות שמן וכו', אחרי זה לשטוף ולנגב היתב! אני אישית ניקיתי עם ספריי כזה. |
תריס אויר צח חיצוני
פתח את דלת תא הכפפות שבצד ימין בדשבורד ואז בפנים יש עוד דלתית קטנה שלאחר הסרתה רק תראה קצת את דלתית האויר צח.
דלתית זאת מופעלת ע"י מנוע סרבו חשמלי קטן שכדי להחליפו יש לפרק את ברגי הדשבורד ובעדינות ומימנות להרים את חלקו הימני כלפי מעלה (לכוון הגג) ואחורנית לכוון המושב האחורי ואז ניתן להגיע אל מנוע הסרבו. יש 2 סוגי מנועי סרבו, עם 2 חוטים ועם 3 חוטים. בברכה - רפי לין :-) |
אני שטפתי אותו במכונת שטיפה יצא לבן ואח"כ יבשתי אותו.
המסגרת אוליי תהרס אך לא נורא יושבת בתוך בית פילטר עלות 100 ש"ח |
אוקי בדקתי בתא הכפפות שם והתריס עצמו סגור, יש ספוג שאוטם. ניסיתי לשחק שם הרי כשאני לוחץ על הכפתור שאמור להזיז את התריס לא קורה כלום. גיליתי מאין ידית בצבע זהב משוחררת אבל אין שום צליל. אני מניח שהוא שרוף ועדיף לא להתעסק עם זה? הרי גם ככה עדיף שהתריס יהיה סגור אם המזגן דולק לא?
http://img181.imageshack.us/img181/5389/89890889.jpg ועוד דבר, פירקתי את הפלסטיק של הוישרים ולא נראה שיש פילטר מזגן: http://img36.imageshack.us/img36/7148/79394089.jpg האם אמור להיות? כי אני רואה שיש שם 2 ברגים, אמור להיות שם תושבת או משהו? המזגן הוא מקורי (4 מהירויות). אם התריס סגור אני בכלל צריך להתקין שם פילטר? |
כאשר פעולת המיזוג בחלל הנוסעים מתבצעת במחזוריות ללא כניסת אויר מבחוץ
פילטר האויר לא נמצא בשימוש כלל והוא חסר משמעות הרי התריס הפנימי סגור בדיוק כמו שכתבת. תריס במצב פתוח טוב באם מעשנים ברכב ו/או מעונינים באויר טרי שיכנס מבחוץ, כמובן שיעילות ואפקט הקירור יורדים משמעותית בנסיעה עם תריס פתוח וכניסת אויר מבחוץ. |
מסנן אויר מזגן
ברצוני להדגיש, שבפיאט פונטו "ספייס" כבר מותקן מסנן אורי המזגן בתוך המע' בתא הנוסעים ודרך מסנן זה עובר כל האויר שמוציא המפוח הפנימי, חם, ממוזג או מאוורר חיצוני ולכן מסנן זה נסתם מהר והרבה ואני ממליץ להחליפו בכל טיפול שגרתי.
בברכה - רפי לין :) |
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 11:19. |