מועדון פיאט ישראל

מועדון פיאט ישראל (http://www.fiatclub.co.il/forum/index.php)
-   שיפורים וקוסמטיקה (http://www.fiatclub.co.il/forum/forumdisplay.php?f=31)
-   -   להפוך את הרכב ליפה ונעים יותר - Punto Fun 2003 (http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?t=7311)

elirangu 30-08-09 14:03

להפוך את הרכב ליפה ונעים יותר - Punto Fun 2003

שלום לכולם,
יום שישי קניתי פונטו 2003 ידנית, הרכב בצבע ירקרק כמו בתמונה (אגב, מישהו יודע מה השם של הצבע הזה?)
{זה לא האוטו שלי בתמונה, דומה}
http://is.gumtree.com/ad_image/live/big/248290469.jpg

לרכב יש מעט מכות קטנות שלדעתי יצאו בפוליש, הטמבונים קצת פחות יפים, הקדמי קצת שרוט בפינות, ולאחורי יש שתי מכות בגודל 5 ס"מ כל אחת שיצא להן הצבע/שפכטל מתיקון שעשו.
רציתי לדעת האם כדאי לי לשפץ ולצבוע את הטמבונים הקיימים ואיפה, או לרכוש מפירוק ולצבוע, או... לא לגעת בכלל.
בנוסף הפלסטיקים הארוכים שעל הדלת, אחד מהם קצת קצת יצא, ראיתי באתרים בחו"ל שמוציאים את הפלסטיקים בכלל וזה יותר יפה, זה יקר?
רציתי גם להוציא את המדבקה הדהויה שיש לי על הדלת שכתוב עליה "Fun"' כדאי?
איפה מומלץ לתת למישהו לעשות לי פוליש ווקס (אסור לעשות פוליש לצבע מיטלי?)
הדשבורד טיפה מלוכלך, זה ירד בשטיפה/ניקוי?
הטסות המקוריות שהגיעו עם הרכב היו שבורות ומכוערות, אתמול הייתי באוטו דיפו וקניתי זוג טסות של michelin, שמתי אותן היום אחרי פירוק של ארבעת הגלגלים כדי לפרק את המקוריות, ולמען האמת הן דיי מכוערות ולא מתאימות כ"כ קצת של ערסים אם להגדיר את זה ככה), האם כדאי לשים מגנזיום או שישנם סוגי טסות שיותר יתאימו?
מבחינה פנימית קיימים ריפודי עור, מערכת, רמקולים, ויש לי בעיה עם ידית ההילוכים, היא שבורה ויוצאת כל הזמן, חיפשתי אחת באוטודיפו אבל היה להם רק אחת שלא מתאימה לפונטו כי בפונטו יש את הרוורס שצריך להרים, היכן אני משיג ידית נחמדה לפונטו מלבד איביי ?

כיצד עוד אוכל לשפר את מראה הרכב?

תודה לכולם, וסליחה על החפירה :D

elirangu 31-08-09 17:16

Up

matanmelman 31-08-09 17:32

לדעתי אל תוציא את הפסים מהדלתות כי מנסיון הם עושים את העבודה שלהם,אנחנו חיים במדינה צפופה ותמיד יש אפשרות שבחניה תקבל מכה מדלת אחרת.

אם יש לך כסף למותרות,לדעתי ג'נטים "מגנזיום" מוסיפים המון למראה הרכב,אני כבר קניתי לשני רכבים בגלל שאני אוהב את המראה.

בקשר לידית הילוכים לדעתי הכי טוב לחפש ידית מקורית מפירוק ולא להתעסק עם כל הידיות של הערסים עם הצבעים.

Caveman 31-08-09 19:18

פסי הקישוט אמורים להגן במצבים בהם אתה פתוח את הדלת שלך על קיר למשל, לא מרכבים אחרים.
לפעמים הם גם עוזרים במצבים כאלה, אבל לא לשם כך הם תוכננו.

simon377 31-08-09 19:48

1 צירוף קובץ(ים)
לאט לאט:
לגבי הצבע:
הצבע בהגדרה ע"פ משרד הרישוי הוא ירוק מטאלי. ת'כלס זה ירקרק כנונה. בכל מקרה, אל תעשה פוליש. הפוליש יפגע בשכבה של הלכה שגם ככה לא יצאה מהמפעל עמידה במיוחד.
פלסטלינה ווקס אתה יכול לעשות בכיף, בהנחה שהצבע לא שרוף.

לגבי הטמבונים: צריך לראות מה המצב ע"מ לחוות דעה. אם תעלה תמונה יהייה יותר קל. בגדול הגישה שלי היא אם זה לא קריטי, חכה עם זה. רכב זה יותר הוצאות ממה שאתה חושב.

לגבי הפסים בדלתות: שלא תחשוב על להוריד אותם. הם ממש עוזרים לשמור על הצבע מפני דבילים עם דלתות ארוכות מדי\ מוח קטן מדי. לחבר קרוב יש פונטו S מהשכרה שהגיע ללא הפסים הללו, אתה יכול לראות בדיוק כמה מטומטמים יש באיזור שלו.

לגבי הטאסות: שוב, בלי תמונה קשה לדעת. יש סיכוי שאם תשייף ותצבע את שלך (המקוריים) זה יראה טוב? לך על זה. (ותמונה תעזור)

לדבי ידית ההילוכים: כמו שאמרו קודמי- פירוקייה ומקורי בלבד.

לגבי המראה הכללי:

זה עניין של טעם אישי. אם אתה אוהב מתזים כחולים ופוזה של ישמעאלי- צבע את הרכב בירוק זוהר, שים ספויילר ורוד ענק ואולטרא סגול מלמטה. בקליות שקופות ושמשות (כולל קדמית ואחורית) כהות, מדבקות של טורבו וחברות שונות (מBRAMBO ועד ADIDO) גם יעשו את העבודה מצוין.

אני אישית מעדיף את הרכב ככה: (צולם ע"י גיא באחד מהמפגשים)

Amit-IL 31-08-09 19:50

צטט:

במקור פורסם על ידי Caveman (הודעה 53390)
פסי הקישוט אמורים להגן במצבים בהם אתה פתוח את הדלת שלך על קיר למשל, לא מרכבים אחרים.
לפעמים הם גם עוזרים במצבים כאלה, אבל לא לשם כך הם תוכננו.

במחשבות לעומק ההיגיון אני שואל: למה קוראים להם פסי קישוט ולא פסי מגן או משהו כזה?
לדעתי זה לקישוט אבל משמש גם למגן.

elirangu 01-09-09 09:59

סבבה, תודה חבר'ה.
אעלה תמונות היום/מחר ונראה איך מתקדמים.
את הטסות המקוריות לא ניתן לצבוע/לשפץ ולעשות אותן יותר יפות מפני חלקן שבורות קצת.
איך אני יכול לחדש את כל הפלסטיקים השחורים? מישהו אמר לי למרוח שמן סיליקון מהול באלכוהול, אבל קשה להשיג את זה, אין משהו נורמלי? ואיפה ניתן להשיג? בסלמה?
ולגבי הפוליש, יש לי כמה דברים שפוליש יעזור מאוד, אין פיתרון אחר חוץ מפוליש? =/

shachar 01-09-09 12:05

לגבי הפלסטיקה השחורה קנה את Sun of a gun של STP הוא עושה פלאות לפלסטיקה
אפשר להשיג כמעט בכל חנות אביזרי רכב, כולל אוטו דיפו

simon377 02-09-09 05:16

מנסיוני ה STP מושך המון אבק אליו, למרות שהוא באמת עושה את הפלסטיק יפה לזמן מה (עד שהוא נהייה חום שוב)
אני ממליץ על החומר של קארפלן (אני חושב שהוא נקרא אוריג'ינל בלאק, אני לא זוכר) שלא מושך אליו אבק.

כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 13:50.