![]() |
הוספת מאוורר למעבה מזגן
5 צירוף קובץ(ים)
הוספתי היום מאוורר למעבה מזגן.
חשבתי שיהיה סיפור לקח לי שעת עבודה פירוק והרכבה+ המאוורר 220+ מע"מ אצלי בחצר. לעניין החשמלי הייתי רוצה להרכיב את המאוורר לא בצורה ישירה ויעבוד כל פעם שאני מפעיל מזגן אלא רק בטפ' של הפעלת מאוורר רדיאטור בטמפ' של 87 -92 מעלות חום. רפי לין או סער ואחרים תנו כיוון מצו"ב תצלומים +סעפת פליטה כפולה שהוחלפה |
מאורר מזגן עובד כשהמזגן פועל
ובימים חמים במיוחד כשחום (ולחץ)המעבה עולה יותר,ניכנס לעבודה גם הונטה הגדולה.לחבר כמובן דרך מימסר ניפרד. (ותגיד לי בבקשה,מה המרחק במ"מ בין הקורה ליפני המעבה לבין הונטה .זה ניראה לי צמוד מידי וקשה להכניס שם ונטה,או להרחיק את המעבה).
|
חכה רגע אני אלך לפרק את הטמבון ואני אמדוד בקליבר.
צריך וונטה דקה אני לקחתי מפירוק וונטה של מזגן רסקור יתאים עם קצת לחץ. אי אפשר להרחיק את המעבה יושב על הרדיאטור צריך כמו שאמר סער להזיז את הקורה אבל לא בא לי להלחם איתה |
מאורר מעבה
איזה מזגן יש במכוניתך, מקורי או ישראלי (איזה?).
יש כמה אפשרויות לחיבור הפעלת מאורר המעבה שהוספת: 1. הפעלה רק ע"י חום מנוע ביחד עם מאורר הרדיאטור. 2. הפעלה רק ע"י לחץ הגז העולה בהפעלת המזגן. 3. הפעלה הן ע"י חום המנוע והן ע"י לחץ גז המזגן, קרי, כשמאורר הרדיאטור פועל מאורר המעבה גם יפעל). איזה שנת ייצור מכוניתך?. בברכה - רפי לין :) |
רפי טוב שאתה פה
רעיון טוב שלך להפעלה ע"י לחץ גז . מזגן מקורי 4 מהירויות שנת 2000 דור 1 לנגד שמורכב על הרדיאטור יש 2 חיבורים וגם לוונטה רדיאטור יש 2 חיבורים |
הצלחת לבלבל אותי.
כמה וונטות כרגע מורכבות אצלך ברכב? (ללא הוונה שאתה מוסיף). אם מורכב אצלך וונטה של הרדיאטור, וונטה של המעבה. אז אופציה א' לחבר את הוונטה שאתה מוסיף למעבה , מקבילי (באופן חיבור חשמל) לוונה הקיימת על המעבה, כך שאתה תפעיל מזגן תפעלנה שתי הוונטות על המעבה במקביל. זו ההאופציה המומלצת על ידי. האם זו כוונתך? או האם אתה רוצה לחבר את הוונטה על המעבה (זו שאתה מוסיף) שתפעל כאשר הוונטה הראשית של הרדיאטור נכנסת לפעולה? |
סער יש לי מזגן אורגינלי מאוורר אחד בזמן הפעלת המזגן אפילו בבוקר המאוורר הראשי עובד.
הוספתי היום מאוורר נוסף למעבה כמו שסיכמנו עד לפה תקין. רוצה לחבר את המאוורר מעבה מזגן כמו שאמר רפי בזמן שלחץ הגז עולה או בטמ' של 87-92 מעלות מהיכן אני מוציא את ה-+ |
מינוס חבר למרכב הרכב.
פלוס תיקח מהפלוס שמגיע למאוורר הראשי (שאני מבין שהוא המאוורר היחידי ברכבך). כך הוונטה הנוספת תפעל במקביל אליו, כל פעם שהוא יפעל, היא תפעל. בדוק עובי חוטי חשמל מתאימים, סופי חוט הייתי מלחים, ואת החיבורים עצמם הייתי מחבר בעזרת מחברי חשמל, כי הם עומדים בעומס רב ואינם מתחממים. ***שים לב שהוונטה שלך תסתובב לכייון יניקת אוויר מבחוץ וזריקתו פנימה לתא המנוע. אם לא כך הדבר, הפוך בין החוטים. נ.ב - יאיר עשית עבודה יפה מאוד עם סעפת הפליטה. עוד דבר חשוב שראיתי (סליחה שאני קרציה), שים את המאוורר של המעבה עוד קצת בצד שמאל (משמע שלא יהיה לפני הוונטה של הרדיאטור, אלא שיהיה בצד שלה. אוף אני שונא שאני לא יכול להעביר בכתוב את מה שאני יכול להעביר בדיבור. זאת אומרת שאם הוונטה הראשית לוקחת את צידו הימני של הרדיאטור והמעבה, אז הוונה שתוסיף תיקח את צידו השמאלי. ולא כפי שאני רואה בתמונה. |
סער את זה הייתי עושה לפני שנתיים ולא הייתי שואל.
רוצה לחבר כמו שכתבתי לפני כן. כיוון הוונטה אחוצה למה פנימה המאוורר באמצע מכיוון שיש חריצי איוורור |
יאיר היקר, אם יש ברכבך וונטה אחת ראשית, היינו שהוונטה הזו מופעלת גם על ידי חום המנוע, וגם על ידי הפעלת המזגן.
משמע שאם אתה מתחבר אליה (באופן מקבילי), אזי הוונטה שתוסיף תעבוד גם על ידי חום המנוע, וגם על ידי הפעלת המזגן, כי היא מקבלת את אותו הפיקוד שהוונטה הראשית מקבלת. אם היו לך שתי וונטות, שאחת (של הרדיאטור) מופעלת על ידי חום מנוע, והשניה (של המעבה) מופעלת על ידי הפעלת המזגן. אז היית יכול לבחור אם להתחבר במקביל לזאתי או במקביל לזאתי. אבל פה יש לך וונטה אחת, שמקבלת כבר פיקוד על פי חום מנוע, ועל פי הפעלת מזגן. לפיכך התחבר במקביל אליה, ותזכה שפיקוד הכפול שלה. אם אתה מעוניין שהוונטה הנוספת שלך, תפעל , רק על פי לחץ גז ( משמע רק על פי הפעלת המזגן) , אזי, בדוק בוונטה הראשית עם מנורת ביקורת, מתי ומאיפה היא מקבלת פלוס כאשר אתה מפעיל מזגן, אתר את הפיקוד הזה, ותתחבר במקביל אליו. עבודה של 10 דק. |
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 16:30. |