![]() |
בעיה בסקודה פאביה 2008, מה עושים?
שלום לכולם,
יש לי בעיה רצינית ברכב. האם מישהו יכול לעזור? הרכב מעל 10 חודשים אצלי, אני מתכנן להכניס אותו לטיפול שנתי (טיפול תקופתי) בחודש הבא. מאחר ולא הגעתי ל- 15K ק"מ, אני פועל ע"פ מרווחי זמן- כלומר טיפול אחת לשנה. אני כל שבוע מקפיד לבדוק את מפלסי הנוזלים ברכב, קרי נוזל כחול לשמשות, נוזל קירור, מפלס שמן מנוע וכ', ובנסיעה אני קשוב לרעש המנוע ותמיד מביט על לוח השעונים, במטרה לשים לב לנורות אזהרה במידה וידלקו. הבעיה, שנראית לי רצינית, היא כזאת: הרכב אמין יותר מידי וזה מעצבן אותי! שנה שלמה לא הייתי במוסך, איפה הצדק?! איך דבר כזה מתרחש?! עם האונו היה לי אקשן, פה לא מספיק שיש לי גיר אוטומט אז גם הרכב אמין ולא נזקק לתיקונים?! אני כבר שכחתי איך נראה מוסך, שכחתי כמה עולה שעת עבודה! :-? שאלותיי הם: א. האם מצב זה יימשך בעתיד? כי אם כן אני שוקל למכור... ב. האם יש לכם עצות לפתרון הבעיה? תודה ענקית לעוזרים, גיא. * למען הסר ספק, הודעה זו נכתבה בהומור בלבד... |
האמת שבזמן שהכנסתה נושא כתבתי לך בהקשר בנושא של מדריכי העתיד.
כמו שאתה יודע יש לי סקודה אוקטביה ויש לי אותה 3.5 שנים חוץ משמן פילטר שמן וברקסים וצלחות לא הוחלף כלום יש 60K ק"מ תקלה קטנה הייתה בתחילה הוחלף גלגל תנופה לגיר רגיל היו רעידות בהילוך ראשון, עכשיו כיוון שעצבנתה אותי אז בכדי שיהיה לי קל להרים כל יום את המכסה מנוע בפיאט שמתי מרימים הדראוליים נשבר לי כל יום לשים את המוט המזויין ולבדוק כל יום שמן ולבדיקת מים יש לי מקל שסימנתי בכדי לראות אם שותה הזונה לפעמים מים. לעומת זאת את מכסה המנוע בסקודה אני לא מרים אוליי פעם בחודש בקושי ואני נוסע עם פול ווליום ונהנה לעומת זאת בפונטו אני מכבה את הרדיו כדי לשמוע את התקלה הבאה. אפילו אישתי שלא מבינה מספרת לי על בעיות ברכב וישר אני רץ לבדוק. כן חביבי זהו יומנו של בעל פיאט שמקטר אבל נהנה להיות אשף התיקונים. |
כן, אני ראיתי את התגובה שלך בשרשור על מדריכי העתיד. בנושא האחריות יש שנתיים, עברה רק שנה (כמעט). הטיפול הקרוב יכלול החלפת פילטר ושמן מנוע בלבד.
בכל אופן הבטיחו תקלות ולא קיבלתי, האם יש כאן קייס לתביעה? |
גיא, נראה לי שאתה פשוט צריך להתרגל לזה שיש לך רכב חדש... :)
|
עם כל הציניות שדברייך רכב חדש לא אמור להיכנס למוסך ולעשות בעיות חוץ מטיפולים שוטפים
כולל גם רכבים מסוג סקודה זאת הסיבה שהמדינה מוותרת להם מראש על מבחן שנתי בשנתיים הראשונות. רכב זה דבר חי ונושם למי שלא יודע ויש לו נשמה אז אל תעורר בו מחשבות שכבויות כרגע. דבר אחרון אני באמת שמח שטוב לך עם הרכב ואתה לא היחיד שאני מכיר עם סקודה שבע רצון החסרון היחיד שיש לך בעקבות ההחלפה של האונו בפאביה זה שהפאביה לא איטלקית. |
אני מתכוון להתגבר בעתיד גם על חיסרון זה. למה רק בעתיד? כי כרגע אין מה לקנות.
כשיבואן פיאט ישכיל וייבא לארץ את הדגמים המענינים באמת, אקנה שוב פעם פיאט במקביל לפאביה, למרות חיסרון המוסכים בצפון. במקביל מרגע שיהיו כאן דגמים מענינים של פיאט, לפני הקנייה, אבנה חניה פרטית מקורה וסגורה על חשבון הגינה שלי, ובכך אני אפתור את בעיית הגניבות, פריצות, שריטות, מכות לרכב, שמש/ גשם על הרכב, ובכך אשן טוב בלילה. בכל מקרה לא אפרט יותר מידי, אומרים שזה מביא מזל רע... בנוגע לפאביה: מדובר ברכב מצויין. מה שהפתיע יותר מכל זה האחיזה בסיבובים, גם במגבלות. הרכב אוחז מצויין, מאיץ מצויין ועושה רושם של רכב חזק יחסית ל-105 כ"ס. בכל פעם של טיפת מים/ חול/ חצץ וכ' על הכביש הגלגלים הקדמיים מתחפרים לי מרוב הכוח שמועבר לגלגלים ונורת ESP מהבהבת (בקרת אחיזה, מערכת קטנה בתוך הבקרת יציבות). במקרה של כביש יבש אם אני לוחץ יותר מידי על הגז, הצמיגים מתחפרים בכביש, עושים רעשים ומשאירים סימנים על הכביש (תשאלו את תחנת הדלק של פז בצפון, כולם נבהלו. האמת זה היה בטעות...). ולמה אני מספר את כל זה? באונו הייתי יכול לחלום על כזה דבר בכביש יבש. בנוגע לטסט: אני צריך לקבל בסוף החודש/ תחילת חודש הבא את הדרישה הסחטנית לתשלום של המדינה. רק לא הבנתי מה אני אמור לקבל? ברישיון רכב רשום: "פג תוקף: 2009", כשבמקביל על השמשה ועל הרשיון עצמו יש מדבקה של "2010". שיחליטו, יש לי טסט שנה או שנתיים? 8-O |
גיא
אתה בראש טוב תשאיר קצת למחר. לגבי טסט אין לך אתה משלם אגרה בלבד. |
למה ב"ראש טוב"? אתה רומז שהישועה לא תבוא מסמל"ת? אולי אם אני אשלח מכתב למנכ"ל (מה שלא עשיתי פעם קודמת) הם יסכימו לייבא לי רכב שמוכרים באיטליה אך לא בישראל. מקס' ייבוא אישי.
בכל מקרה מוקדם גם ככה לדבר על זה, אני צריך לסיים קודם את הנהג צעיר (יש עוד שנה), כדי להוריד דרסטית (מעל 40%) את מחירי הביטוח. לפני זה אין על מה לדבר בכלל. לגבי טסט: קצת מעניין שהם ישלחו לי בקשה לתשלום אם הרישיון רכב אצלי ביד, הריי יש לי טסט עד 2010. אם אני לא משלם מאיפה הם אמורים לדעת? יש לי מדבקה עד 2010. אגב, הידעתם שאתם משלמים כמה מאות שקלים בשנה ל... רשות השידור?! |
הפיאט כרומה והפיאט בראבו שצפויות להתחיל להמכר כבר בחודשים הקרובים אמורים להיות רכבים די מענינים ואטרקטיבים.
|
הכרומה לא מענינת בכלל כי היא אוטומטית, חוץ מזה היא רכב מנהלים סטיישן והיא כבר נמכרת בארץ. לגבי הבראבו מדובר על רכב משפחתי קומפקטי (בסגנון של הטויוטה אוריס, פיג'ו 308, פולקסווגן גולף וכ'), אני לא צריך רכב כזה גדול למרות שהוא בהחלט מעניין (בעיקר עם מנוע T-JET 1.4 וגיר ידני 6 הילוכים).
האמת, אני חשבתי על גרסה מסויימת של הגרנדה פונטו (אם יצא לכם לדפדף באתרי רכב בחו"ל, הייתם רואים שיש כל מיני גרסאות. דגמי ספורט 1.4 16V, ממשיך עם מנועי 1.6, גרסאות אבזור מכובדות וכנ"ל גם גרסאות האבארט). בכל אופן תהיו בטוחים שאני אחזור לפיאט. עם איזה רכב בדיוק ומתי זה יקרה זו כבר שאלה אחרת, שאלה שגם אני לא יודע לענות עליה במלואה כרגע. בינתיים אני נהנה עם הפאביה :) |
כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 03:20. |