![]() |
בעיה|פונטו מזגן לא מקרר בטורים נמוכים
:confused:אז ככה הימים החמים התחילו
ואיתם התחילו הבעיות פונטו 96 ,1300 מזגן כנראה מקורי 4 מצבים הבעיה היא כזאות.. בנסיעה בכביש מהיר בטורים העולים על 3000 סל'ד (שיוט על 100 קמ'ש) המזגן עובד יופי!!!! בנסיעה בעיר בטורים עולים ויורדים הקירור יורד... המזגן מוציא אבל לא קור כמו בכביש מהיר לא מקרר בקיצור! גם שהאוטו עומד על ניוטרל בסל'ד של 1000 האוטו לא מקרר! למה??? |
אני מצטרף לשאלה של רועי יש לי HGT 2001 ויש לי בעיה דומה, בעיר המזגן לפעמים עובד מצויין ולפעמים על הפנים אין נזילות מיליתי גז לפני שבועיים...
|
כיוון שחקרתי קצת לעומק ראו פנייה דומה אז תנסו כך.
כיוון שבעצירה או נסיעה איטית ואו רכב כהה נכנס הרבה שמש לתוך המכונית וגוברת על המזגן. גם אני אנסה את זה שימו וילון אחורי לבג'ז ועל החלונות אכי אחוריים מצאו פתרון דומה. מקדימה אם הדשבורד אם אני לא טועה הוא שחור שימו כיסוי שמותאם לבהיר יותר. בשלב הראשון לבדיקה שימו קרטון בצבע לבן על החלקים האחוריים ומקדימה וילון לבן |
גם אצלי הבעייה ככה... אולי גז מזגן יעזור לכולנו...
|
לא וילונות לא יעזרו
הבעיה היא שהמזגן לא מוציא קור זה לא שהוא מוציא ובורח או כמו שאתה אומר החום מבחוץ לא יוצא קור פשוט מאוד! ואני רואה שיש עוד אנשים שגם להם הבעיה קיימת.. אצלי דור ראשון אצל מיכאל דור שני האם בעיה כללית בפיאט?!?! מומחים?! |
צריך לבדוק אם המאוורר של הרדיאטור מתחיל לעבוד במהירות הגבוהה שלו כשאתה מפעיל מזגן.
וכמובן אם יש לך מספיק גז במערכת. |
לדעתי מדובר על חוסר בגז. ואגב, ההבדל בין נסיעה מהירה ואיטית (מבחינת המזגן) זה לא הסל"ד. במהירות גבוהה זרימת אוויר חזקה יותר והיא עוזרת לפזר טוב יותר את החום מיחידת הרדיאטור של המזגן.
|
הגז אצלי בסדר גמור בדקתי וגם מיליתי...
אצלי זה פעם מקרר פעם לא, לא שהוא לא מקרר בעיר ומחוץ כן. אין לי חוסר של גז פשוט יש לו תקופות וזה מה שמוזר... |
אצלי יש את אותה בעיה בפונטו 96, מדחס, מייבש, מאדה חדשים. גז יש, אין נזילות. לחצים תקינים
מחוץ לעיר הוא מקפיא, בעיר הוא לא מקרר ממש. הטמפ' בתריס היא באזור ה 17-20C. אבל זה לא בגלל הרוח, גם בעיר אם אני מעלה אותו לסל"ד גבוה לכמה זמן ונשאר קבוע הוא מתחיל לקרר. כשאני מחזיק אותו בניוטרל עם סל"ד גבוה יוצא יותר קור מה זה יכול להיות? |
לי זה נשמע כמו פעולה תקינה של המדחס. הגיוני שבסל"ד גבוה יותר, הוא מסתובב מהר יותר ומכאן תפוקת קירור טובה יותר. תמיד בנסיעה רציפה המזגן מקרר טוב יותר, מ-2 סיבות:
1) סל"ד 2) קירור צלעות הרדיאטור ע"י האוויר כאשר בעיר, בגלל מהירות נסיעה יחסית איטית, הסל"ד משחק תפקיד גדול יותר ובחוץ, להפך. |
כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 17:05. |