![]() |
יופי של סיום להתחלת בילוי בשישי - תאונה...
שמחים ומאושרים (הרוב יותר ממני מכיוון שאני היחיד שלא שתה ולכן גם נסענו ברכב שלי שאני נוהג) יצאנו לכיוון רמת מנשה לבילוי של יום שישי.
ככה זה התחיל, ופה זה גם נגמר, כאשר חזיר בר גדול קפץ משום מקום אל הכביש. בלימה חזקה ככל שתהיה לא הספיקה, לשבור את ההגה לצד לא בא בחשבון עקב חשש להתהפכות, אז כל שנותר זה פשוט להאט כמה שניתן, ועדין החזיר והרכב נפגשו (צד ימין של הרכב מקדימה, צד הנוסע) כשהרכב במהירות של 50+ קמ"ש. לחזיר שלום (לפחות בדקות לאחר מכן, שכן הוא התגלגל מספר פעמים ולאחר מכן המשיך לרוץ אפילו בלי צליעה), לרכב שלי לעומת זאת - ממש לא. במידי לאחר החבטה החל צליל חזק של בריחת אוויר שהגיע מאיזור הרדיאטור. עצרתי בצד, ושמתי לב גם לעשן לבן שיוצא בקצב מטריד מהאגזוז. מהר כיביתי את הרכב (לא היה סימן להתחממות המנוע לפי המד טמפ' בכל אופן). פתיחת מכסה המנוע (זה החלק שחטף הכי חלש את המכה, מגלה תמונה לא נעימה בכלל. הרדיאטור זז מהמקום, הפגוש הקידמי בצד של הפגיעה חטף מכה לא קטנה בכלל, וזה נראה כאילו המנוע זז קדימה (באופן מוזר, לכיוון המנוגד ממה שחשבתי שיקרה, כאילו זז לכיוון קדמת הרכב ולא לכיוון תא הנוסעים). פנס ימין כמובן נשבר, ולאחר שראיתי את העשן שמאד הזכיר לי ראש מנוע (רק שאין לי מושג איך ראש מנוע אמור אם בכלל להיפגע מדבר כזה), פתחתי מהר את הפקק שמן, שהיה נקי, אך בפתיחה של מיכל המים, התגלה שמפלס המים עלה, והמים חומים, מזכירים מי ביוב (במקור היה פראפלו כחול). תמונות אעלה שהגרר יביא את הרכב (ביינתים חבר החזיר אותי הבייתה). ועכשיו כמובן אומדן נזקים: פגוש, פנס ימין -> החלפה בטוח. רדיאטור -> לא נראו נזילות בכל הזמן שעמדנו ליד הרכב, אבל כמו שאמרתי הוא זז. יתכן שהצליל של בריחת האוויר הגיע ממיכל הגז של המזגן? (שמתי לב שהוא קרוב מאד). מישהו יודע אולי למה נוזל הקירור נהיה כך? עלות משוער לתיקון של מכסה מנוע (בעיקר התעקם קצת, אולי כמה שריטות על הצבע), כנף ימין (התעקמה בחלק שקרוב לפנס)? עלות משוערת או ידועה של פגוש (שאני משער מגיע שחור, אז כולל צביעה) ופנס? רדיאטור למקרה שכן יזדקק להחלפה? אני מתחיל לחשוב כמה חסכונות אצטרך לשבור על מנת לתקן את כל זה עכשיו :( ואני עוד חשבתי להתחדש בצמיגים וג'נטים בקיץ ולנקות את הראש מהמבחנים הלילה :( |
לא נעים, אבל בשביל זה יש ביטוח.
לדעתי, גם אם המכה קלה ממש (וזה לא נשמע כך) - ההוצאה תהיה לפחות 3K ש"ח. אז אם החבר'ה שלך בסדר, שיעשו מגבית להשתתפות העצמית, ואל תתקן את מה שהביטוח מכסה. בשביל זה משלמים על ביטוח. |
ביטוח? הבנתי שרוב בעלי הספייס בשנתונים 2001-2003 לא מבטחים במקיף?
הביטוח המקיף עולה עוד כ1000-1500 ש"ח בשנה (לעומת צד ג' בלבד). ע"פ מחירון יצחק לוי (שעל פיו מחושבים סכומי הפיצויים) השנתונים האלו שווים בין 18K ש"ח ל 23K ש"ח. יוצא שמשלמים פרמיה של 6-8% מערך הרכב כל שנה (שהולכת וגדלה ככל שיורד ערכו של הרכב) אמנם במקרים שאכן מתרחשת תאונה משמעותית/ גניבה זה שווה. אבל תחשבו גם על ההשתתפות העצמית, בהרבה מקרים בוחרים לא להפעיל ביטוח בכדי לא להעלות את הפרמיה בשנה הבאה. מה גם שלפעמים בוחרים לתקן לבד כי הנזק קטן מההשתתפות העצמית. אני מתלבט עם שנה הבאה לבטח את רכבי במקיף (ספייס 01 ELX). יש פה מישהו מהשנתונים הנ"ל רק עם צד ג'? |
רון, משתתף בצערך. אוטו אפשר לתקן, העיקר שלא קרה לך כלום. לפני כחצי שנה ראיתי זוג שנסע בפורד פוקוס דור ראשון על כביש 70 (מיגור לצומת העמקים) שחזיר בר קפץ לכביש, גרם לתאונה קטלנית, נפתחו כריות אוויר והוזמן מד"א.
אני מניח שניסית להגיע לטרמינל, מערבית ליקנעם. בכבישים האלו בחושך צריך להיזהר טוב טוב. גם חזירים ואפילו שועלים, גם סיבובים עקלקלים וגם חושך מוחלט. תעלה תמונות, אוכל לתת את דעתי על הנזק. |
תנחומיי - זה הזמן להתחיל לשוטט בפירוקיות. עם קצת מזל תוכל למצוא את רוב החלקים.
מבחינה מכאנית קשה לנחש מה הנזק בלי לראות את האוטו. |
אני אישית מבוטח בביטוח מקיף (יש לי טמפרה) לכל מקרה שלא יבוא.
ואצלי בפוליסה כמובן הכל מכוסה (כולל נזקי "טבע") |
מבחינת ביטוח כמובן שאם היה מקיף לא הייתי דואג כל כך לפירוק החסכונות, אבל עקב תקציב סטודנט מוגבל, לא יכולתי להרשות לעצמי מקיף אז עשיתי רק חובה וג'.
בפירוקיות אוכל למצוא פנס אני מאמין, מיכל של גז המזגן (שווה להתעסק עם משומש?) ואולי גם פגוש (למרות שאת זה קצת קשה למצוא שם שלם), אבל רדיאטור אני בטוח אשים חדש אם הוא באמת נפגע ולא סתם זז מהמקום. השאלה נותרה היא כבר כמה יותר זול זה יהיה מחדש, מכיוון ששמתי לב בזמן האחרון שחיפשתי דברים קטנים בפירוקיות המחירים שלהם גם לא בדיוק זולים משמעותית. אותי מאד מטרידה העובדה שמפלס המים עלה והם שינו צבע בצורה דרסטית (ממש חומים). אין רעיונות מה יכול לגרום לזה חוץ מכניסה שמן למים (שאם זה מה שקרה, אז משהו ממש מוזר פה!)? את הכביש אני מכיר היטב גיא, מעבר ל-3 שנים שביליתי באיזור עם האקסית (שהחמודה גם הגיע "לזירת הפשע" להרגיע אותי ולראות שלא קרה לי כלום, ואז לצחוק עלי :rolleyes: ), זו לא פעם ראשונה שאני נוסע לטרמינל. מה שאני עוד מכיר היטב זה התנהגות של חזירי בר עקב כמעט חיים של שנתיים+ בקיבוץ. כאשר מדובר בחזיר(ה) בוגר(ת) עם גורים, הם תמיד הולכים בראש התור. הפעם מה שקרה זה שראינו תור של חזרזירוני בר קטנים עוברים את הכביש מרחוק (הייתי עם אורות גבוהים), אז האטתי, כולם עברו, עברו עוד כ-10 שניות שראינו שאין עוד בהמשך, אז האצתי בחזרה, ולאחר שהגעתי לסביבות ה-80 (זה היה בחלק הישר של הכביש), הגדול קפץ לי מול הרכב, וכבר לא היה מנוס חוץ מבלום חזק ככל שניתן. |
נראה פחות מפחיד ממה שציירתה כנראה שהקורה האמצעית נכנסה פנימה תנסה להפעיל את הרכב ולשלב הילוכים פה המבחן שאין פגיעה בתושבות.
לגבי הפנס אפשר להלחים התושבת בדבק חם |
5 צירוף קובץ(ים)
עכשיו חזרתי מבדיקה מדוקדקת יותר (היה חשוך בלילה בכל מקרה, אז ויתרתי והשארתי את זה לשעות היום)
הפנס הימיני לא נשבר לגמרי, כלומר, הפנס עצמו שלם - הפלסטיקים שעליהם יושבים הברגים שמחזיקים את הפנס נשברו. (אפילו כל הנורות בפנס עובדות כרגיל). הכנף הימינית התעקמה קצת ב"שפיץ" שמעל הפנס, נכנסה מעט פנימה וירדה למטה. הרדיאטור של המזגן (הקידמי יותר) נמעך לתוך הרדיאטור קירור של הרכב וקיבל צורה קמורה. כל הקורה הקידמית (זו שבגובה של הלוחית רישוי בערך) נכנסה פנימה וקיבלה צורת קמורה גם כן (מה שאולי נתן את האשליה שהמנוע התקדם קדימה). תושבת המנוע העליונה שלמה ובמקום, התחתונה, רק במישוש (לא פירקתי את המצבר) מרגישה שלמה גם כן. בחינה חזותית של הרדיאטורים לא הראתה נזילות. בחינה חזותית של מיכל הגז של המגזן גם כן לא הראתה פגיעות (חיפשתי אם יש חור או משהו כזה). מגן הפח שעל סעפת הפליטה קיבל חור קטן כנראה מזה שהרדיאטור נדחף לכיוונו), אבל חוץ מזה שלם. מתחת למגן גיליתי מיכל כלשהו (מה זה?), וגם בדיקה חזותית ומישוש לא העלו שום פגיעות בו. בדיקה של נוזל הקירור באופן מדוייק (לקחתי משאבה קטנה ושאבתי החוצה נוזל קירור לתוך כוס) הראתה נוזל ירוק כהה. זה תקין? (מצרף תמונה של הכוס) יש לקחת בחשבון שזה פראפלו שיושב במערכת כחצי שנה (התוספת שלי שהוספתי לפני כ-3 שבועות הייתה כ300-400 מ"ל לכל היותר). פקק שמן ומדיד שמן נקיים והמדיד מציג על שמן מלא. מבחינת קוסמטיקה יש שברים בפגוש בצד ימין, צד שמאל יצא מהחיבור שלו לרכב (החיבור במיקום של הבורג מעל הגלגל נשבר). 2 פסי המגן השחורים שלמים. החלק השחור שמסתיר את הרדיאטור נשבר מעט באמצע, אך לא רציני (לא משהו שקצת אפוקסי לא יסדר ואפילו לא יראו את זה לאחר מכן). מצרף גם מספר תמונות שצילמתי אתמול בלילה. כמו שניתן לראות הנזק הקוסמטי הוא לא נורא כל כך (יחסית לעובדה שהתנגשתי בחזיר בר של 70-80 קילו), הנזק הפנימי מפחיד אותי יותר. הרכב בלילה שהגיע הגרר, הניע ונסע רגיל (הייתי חייב להניע ולנסוע איתו כ-20 שניות על מנת להוריד אותו מהגרר ולהחנות אותו מכיוון שלא הייתה למשאית גישה להורדה ישירה). אין גם שום נורות אזהרה דולקות וגם לא יצא באותו הזמן עשן לבן מהאגזוז (מה שיצא אתמול בכמויות מיד לאחר הפגיעה). לא נשמע יותר צליל של בריחת אוויר (אולי זה מאשר את החשש שלי שהאוויר שברח הוא בעצם גז המזגן?) השאלה שנותרה לי עכשיו אם אני יכול לנסוע איתו עד למוסך או שאצטרך להזמין גרר שוב שיגרור אותו (הפעם על חשבוני כמובן ולא על הביטוח). |
יש לך נזק מזערי (לפחות לפי מה שנראה מהתמונות). לא צריך להחליף כלום, הכל אפשר כנראה לתקן, גם שברים בפגוש. החיבור של הפגוש הקדמי לכנף התנתק בגלל שעף או נשבר הקליפס.
|
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 11:53. |