![]() |
פונטו ELX כרכב ראשון
שלום לכולם,
עדיין מחפשת רכב (אוטומט) וצריכה קצת עזרה: מה צריכת הדלק של הפונטו האוטומטית (ELX)? האם היא תוכל לעמוד בעליות לירושלים? קראתי שההגה החשמלי לא מוצלח. למה? האם הוא לא מגיב טוב? למה אומרים על הפונטו שזה רכב שלא יושב מספיק טוב על הכביש? תודה רבה! |
לא יודע לגבי צריכת הדלק, אבל אני יודע שהיא טובה.
כן, היא תעמוד בעליות לירושלים ההגה החשמלי הוא "לא מתקשר" וזה חשוב לנהגים שאוהבים לנהוג באופן ספורטיבי. או לפחות ככה הם טוענים. לא יודע למה אומרים שהיא לא יושבת טוב על הכביש. בתחרויות ג'ימקנה (שליטה ברכב במסגרת זמן במגרש סגור) רענן פה מהמועדון נותן בראש ללא מעט רכבים ספורטיביים "שיושבים טוב על הכביש". כל עוד משתמשים בצמיגים טובים ולא מחכים שבולמי הזעזועים יגמרו את חייהם - הרכב אוחז לא רע בכלל. אולי מי שאמר לך את זה רגיל לנהוג במכוניות ששוקלות 2.5 טון. |
נתונים יבשים, לרבות צריכת הדלק, אפשר למצוא בדביק בטכני.
מעבר לזה, מסכים עם ארילו. |
רכב מצוין.
צריכת דלק מעולה סחיבה עליות לירושלים עם 4 אנשים ברכב ומזגן בשיא החום של שבוע שעבר בלי בעיה. כמו שאמרו שים צמיג איכותי ובולמים וקפיצים במצב תקין הרכב יושב בצורה לא רעה גם עד 120-130 קמ"ש. |
רכב מעולה!
אני ממש מרוצה ממנו מאז שקניתי. לקח המון זמן למצוא. אבל כשמוצאים... זה שווה את ההמתנה |
מה שאנשים מגדירים כ"לא יושב טוב על הכביש" נובע לעניות דעתי מכך שהרכב מעט קופצני יותר מה שמשותף כמעט לכל רכבי המיני, עקב משקלם הנמוך.
אני חושב שזה אחד הרכבים החביבים עלי ושלמצוא אחד שמור יכול לעלות בהרבה כאב ראש. מנסיון שלנו, חיפשנו (החברה ואני) אחד עם גיר רציף קרוב לחמישה חודשים ובסוף כשהתייאשנו מצאנו רכב שמור, ק"מ נמוך ומיד ראשונה.רק מה זו היתה סובארו אימפרזה :smile: בכל מקרה, מהרגע שהחלטת לרכוש אחד כזה, אל תמהרי לקנות אם אינך בטוחה לגבי מצב הרכב, מצד שני היי עם אצבע על הדופק ומהירת החלטה כי רכב כזה נחטף. גם גרוטאות שראיתי והתלבטתי אם לרכוש נחטפו ללא בדיקה שעה אחרי שאני עזבתי את השטח. בהצלחה. |
אגב רענן, כידוע לפי חוקי הכלכלה ברגע שלמוצר מסויים יש ביקוש העולה על ההיצע, המחיר שלו עולה. לפי מה שאני שומע כאן, יש ביקוש לפונטו ספייס (במצב טוב) אבל המחירון (והמחירים בפועל, כי בישראל אף אחד לא "פראייר" לשלם יותר מהמחירון) ברצפה. כלומר - משהו כאן מאוד מוזר.
|
רכבים שמורים ומטופחים ימכרו גם מעל למחיר המחירון.
האנשים ה"לא פראיירים" שלא רוצים לשלם מעל המחירון, לרכב שמור מאוד, מבחינתי יש להם שתי אופציות: 1. לרכוש גרוטאה מתחת למחירון ולהשקיע בה 5K תוך שנה ועדיין להישאר עם דרעק. 2. להמשיך לחפש עד שימצאו מישהו שימכור להם במחיר רצפה. כמובן, הפירוש למילה "שמור" הוא מאוד סובייקטיבי. |
עובדה: שלי נמכרה אחרי יום אחד בלבד ב2500 ש"ח מעל המחירון.
|
תודה לכולכם.
מה זה אומר שההגה לא מתקשר? למישהו יש ניסיון עם הסיטרואן c3 ויכול להחוות דעה לגבי- צריכת דלק, אחיזת כביש (היא גם נחשבת כסופר מיני?) ועליות לירושלים? איך היא בהשוואה לפונטו? תודה רבה! |
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 00:41. |