![]() |
טיימינג בפנדה
שלום.
האם נהוג להחליף רצועת טיימינג בפנדה ב 60,000 ק"מ / 3 שנים, או רק לבדוק? |
אם אני לא טועה - החלפה כל 60K
|
לפי ספר הרכב, צריכה להיות בדיקה כל 60K ק"מ והחלפה כל 120K.
אבל כפי שמוכר לנו מדגמים אחרים של פיאט, הוראות לחוד ומציאות לחוד. אני שואל מה הנוהג במוסכים. השאלה באה מפני שאני כנראה קונה את הרכב שיש לי כיום בליסינג, והוא מגרד את ה 60K, ורוצה לדעת האם אצטרך להחליף, כמה זה יעלה וכו'. |
אני עומד על 33000 והרכב שלי בן 3 שנים וניסו לשכנע אותי להחליף. כמובן שלא הסכמתי.
אני אשמח גם לדעת מתי צריך תכלס להחליף וכמה זה עולה במוסך מורשה יבואן. |
אני רואה שאתה מחולון, היכן אתה מטפל ברכב?
יש את מוסך שמשון ביהוד, מאוד אמינים ולא יגרמו לך להחליף דברים שאינך צריך. מומלץ בחום |
צטט:
ההוראות הן 60,000 או 3 שנים. זה מה שקורה גם בפועל בשטח, וזה גם מה שמומלץ. רוצים להתעסק עם זה ולהסתכן בזה שתתקעו? בבקשה. הנזק אז כנראה יהיה גדול יותר. |
צטט:
אצל לא מעט יצרנים קיימת הנחיה לא למשוך את החלפת הטיימינג מעבר לשלוש שנים, וזאת בשל סכנת ההתייבשות של החגורה, כמו גם התעייפות המותחנים שלה. |
ציון המנוע שלך הוא מנוע פייר.
זאת אומרת שאם הרצועה נקרעת, חוץ מחוסר נעימות לא נגרם נזק למנוע. אמורים לבדוק כל 3 שנים או 60K ולהחליף כל 5 שנים או 120K. אבל מצד שני להחליף רצועה זאת עבודה קצרצרה בפנדה שלא אמורה לעלות הרבה כסף, אז עדיף לבצע את זה ולא להיתקע ולשרוף יום. |
האם מנועי פייר הם אלה שהיו בפנדות הישנות (עד 2004), או שהם גם המשיכו לפנדה החדשה (2004 ואילך)?
|
זה אותו מנוע (בלוק וראש) שהיה באונו, בפנדות הישנות, בפונטו, בפונטו ספייס, בפנדות החדשות, בפיאט 500 ובגרנדה פונטו.
תכנון מאוד מוצלח של בלוק וראש. :) |
| כל הזמנים קבועים כ GMT +3. השעה כרגע היא 14:20. |